• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Nusaybin Kaymakamı Sarı'dan 'Tel örgü'  açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Operasyonların bittiği ancak sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinde yasak 110’oncu gününe girdi. İlçenin Abdülkadir Paşa, Fırat ve Yenişehir mahallelerinde kontrollü olarak el yapımı patlayıcıların araması ve imhası sürerken,  Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerin etrafı tel örgüyle kapatma çalışmaları da devam ediyor.

Çekilen tel görgüler hakkında açıklamada bulunan Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı, ilçe merkezinde yapılacak tel örgü ve demir barikatın esnafın hasar tespitinin yapılması ve tahrip olan alt yapının yapımı için kısa süreliğine olacağını bildirdi.

Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde el yapımı patlayıcıların imhasının devam etmesi nedeniyle halkın can güvenliği için bölgeyi korumaya aldıklarını belirten Kaymakam Sarı, Kanika bölgesi olarak bilinen Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinin de korumaya alınacağını bildirdi. Kaymakam Sarı, EYP’lerin temizlenmesi ve hasar tespitinden sonra Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir Mahalleleriyle ilgili karar verileceğini açıkladı.

“Geçici süreliğine kapatılacak”

Nusaybin Kaymakamı Sarı, ilçe merkezinin Kışla, Mor Yakup ve Zeynelabidin mahallelerinin bir bölümünün telle bir bölümünün ise polis barikatıyla kapatılacağını söyledi. Kent merkezindeki tel korumanın tamamen esnafın menfaati için ve kısa süreli olacağını aktaran Kaymakam Sarı, “İlçe merkezimizdeki esnafımızın iş yerlerindeki hasar tespitini sağlıklı bir şekilde yapmak istiyoruz. Esnafımızı hem maddi hem de manevi korumak için böyle bir koruma yapmak istedik. Bu koruma tamamen geçici ve kısa süreliğine olmasını hedefliyoruz. Ayrıca bölgede elektrik ve su gibi zarar gören alt yapıyı da onarmak istiyoruz. Amacımızı kısa sürede esnafımızın iş yerine sağlıklı bir şekilde dönmesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.” dedi.

Nusaybinlilerin biran önce ilçeye geri dönmesi için çalıştıklarını aktaran Kaymakam Sarı, Nusaybin’in kısa sürede toparlanması için devletin tüm kurumlarının seferber olacağını belirtti. (M. Salih Keskin - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir