• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
PKK`lıların tahrip ettiği camilerden Kur`an sesi yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lıların saldırıları sonucu hasar gören ve onarılarak ibadete açılan 3 camiden artık Kur'an sesi yükseliyor.

AA'da yer alan habere göre, Kırsaldaki eylemlerini şehirlere taşıyan PKK mensupları tarafından Silvan'da düzenlenen saldırıların hedefi olan Ramazaniye ve Hayırseverler camileri ile PKK'lıların "karargah" gibi kullandığı Tekel Camisi, Türkiye Silahlı Kuvvetleri ile emniyet unsurlarınca yürütülen başarılı operasyonların ardından onarılarak ibadete açıldı. Söz konusu camilerde düzenlenen Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Çocuklar, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşarken, camilerden Kur'an sesi yankılanıyor.

"Çocuklarımızın odağındaki tek şey Kur'an-ı öğrenmektir"

İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir,  yaptığı açıklamada, geçen yıl başlayan terör olaylarının Silvan'da da yoğun şekilde gerçekleştiğini belirtti.

Devletin aldığı tedbirler ve yürütülen operasyonlarla ilçede terör olaylarının sona erdiğini ifade eden Özdemir, saldırılarda ilçedeki camilerin hasar gördüğünü söyledi.

Özdemir, saldırılarda ilçedeki Ramazaniye, Hayırseverler ve Tekel camilerinde hasar oluştuğunu, operasyonların tamamlanmasının ardından İlçe Müftülüğü olarak hızla camilerdeki hasarı tespit ettiklerini aktardı.

Camileri onararak ibadete açtıklarını belirten Özdemir, ilçede hasarlı caminin kalmadığını anlattı.

Özdemir, 20 Haziran'dan itibaren tüm Türkiye'de olduğu gibi Silvan'da da Kur'an kurslarının başladığını, kurslara çocukların yoğun ilgi gösterdiğini kaydederek, "Hem kız hem de erkek öğrenciler büyük ilgi ile camilerimize geliyorlar. Çocukların Kur'an öğrenmeye olan ilgisi hocalarla kurdukları irtibat olayları unutmalarını sağladı artık bu çocuklarımızın odağındaki tek şey Kur'an-ı Kerim'i öğrenmektir." dedi.

129 cami ve 60 Kur'an kursunda eğitim

Hüseyin Özdemir, ilçe merkezi ve köylerdeki 129 cami ve 60 Kur'an kursunda kurs düzenlediklerini belirterek, kurslarda çocuklara temel dini bilgilerin de verildiğini anlattı.

"Çukur olaylarından bu yana çok hızlı bir şekilde düşüş yaşayan öğrenci sayımız bu yaz itibarıyla geçen yıla nazaran inanılmaz bir şekilde yükseldi. Çocuklarımızın İslamı öğrenmeye, öğrendiklerini hayata aktarmaya yönelik çabaları inanılmaz bir boyutta." diyen Özdemir, bin 680'i kız 4 bin 489 kişinin Kur'an öğrenmek için kayıt yaptırdığını aktardı.

Özdemir, hedeflerinin bu sayıyı 10 bine çıkarmak ve tüm çocukların öğrendikleri Kur'an-ı Kerim'i günlük yaşamlarına aktarmalarını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir