• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Bursa Büyükşehir'den zam açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son günlerde Bursaray ücretlerine büyük zam yapıldığı şeklindeki iddiaların yersiz olduğunu ileri sürerek tek kullanımlık elektromanyetik kartlar yurtdışında hazırlandığı için maliyetlerinin yüksek olduğunu bundan dolayı bu kartları tekrar kullanabilmek için depozito uygulaması yapıldığını ifade etti.

Son günlerde basına yansıyan ve günlük ortalama 240 bin yolcunun taşındığı Bursaray’a büyük zamlar yapıldığı yönündeki iddialara Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den yanıt geldi.

Bursaray ücretlerine zam yapılmasının söz konusu olmadığını dile getiren Altepe, iddiaların sadece dedikodudan ibaret olduğunu söyledi. Sadece tek kullanımlık elektromanyetik kartlarla ilgili depozito uygulamasına geçildiğini ifade eden Altepe, “Tek kullanımlık elektronik manyetik bilet yurtdışında hazırlandığı için maliyeti yüksek. Bir defa binmek için kullanılan bu manyetik bileti depozitolu olarak satıyoruz. Vatandaşlarımız bileti iade ederek, paralarını geri almış oluyorlar. Böylelikle bileti başka yolcularımıza da satabiliyoruz. Bu şekilde ekonomik kayıp oluşmamış oluyor. Bu kullanım tarzı normal müşterilerimizin yüzde 2’sini oluşturuyor. Özellikle şehir dışından gelen, terminalden gelenler kullanmış oluyor. Bunun dışında bukart kullanan hemşerilerimizle ilgili bir sıkıntı yok” dedi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir