• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tatlı fiyatlarında geçen yıla oranla bir artış yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan bayramı öncesi piyasalardaki hareketlilik bayramda en çok tüketilen tatlı çeşitlerine de yansıdı.

Ramazan bayramına sayılı günler kala tatlı üreticileri bayramlık tatlı hazırlığına başladı. Bayramların vazgeçilmezi olan Antep fıstıklı baklava, Güllaç, Cevizli Sütlü, Tulumba, Hindistan cevizli sütlüsü kadayıf ve benzeri birçok tatlı tezgâhlardaki yerini aldı. 

Bayrama sayılı günler kala siparişleri almaya başlayan işletmeler bekledikleri talebi henüz yakalayamasa da önümüzdeki günlerden umutlu.  Bu yıl, tatlı siparişlerinde geçen yıla oranla artış olduğunu ifade eden esnaf, halkı kalitesiz tatlılara karşı uyararak, kendilerinin ve misafirlerinin sağlığı için ucuz ürünlere itibar etmemeleri gerektiğini belirttiler.

Bursa Osmangazi Demirtaş bölgesinde toptan ve perakende satış yeri ve tatlı üretimhanesi olan esnaflardan Gaziantepli Burhan Özdemir, meşhur Gaziantep tatlısı ürettiklerini söyledi.

Toplam 30 yıldır tatlı sektöründe faaliyet gösteren Özdemir, Tatlı malzemelerine sürekli zam gelmesine rağmen bu zammı müşteriye yansıtmadıklarını dile getirdi. Özdemir, Bu zamların toptancılar tarafından kendilerine sorulmadan yapıldığını ancak kendilerinin bu zammı müşteriye yansıtmadıklarını anlattı.

Korsan tatlıcı ve kalitesiz tatlılara dikkat!

Vatandaşları korsan tatlıcılara ve kalitesiz tatlılara karşı da uyaran Özdemir, “Özellikle Ramazan bayramında herkes bir anda tatlıcı oluyor. Bu seyyar satıcı olabiliyor, bakkalı marketi hepsi biranda tatlıcı oluyorlar. Özellikle marketler bu işin suyunu iyice çıkardılar. Mesela müşteri bize geldiğinde marketin 5 liraya tatlı sattığını söylüyor. Biz zaten 3.5 Liraya şeker alıyoruz. Tabi bu haksız bir rekabet ve kalitesiz bir üründür. Yani marketlere bir el atılması lazım. Nerden geliyor, Nasıl bir ürün, Nasıl bu fiyata satılıyor? Bütün bu soruların cevap bulması ve bu ortamların elden geçmesi lazım diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Tatlı fiyatları neredeyse geçen yılla aynı

Tatlı fiyatlarını da paylaşan Özdemir, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  “Antep fıstıklı baklavanın kilosu  40 TL, Güllaç 20 TL, cevizli baklava 20 TL, tulumba 10 TL, hindistan cevizli Sütlü 20 TL, cevizli özel baklava 20 TL, cevizli ev baklavası 20 TL ve fıstıklı havuç dilimini ise 20 TL’den satıyoruz.” (Zeki Aras –İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir