• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
HÜDA PAR Gençlik Kolları`ndan sahur programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Muş İl Gençlik Kollarının düzenlediği sahur programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bir çay bahçesinde düzenlenen sahur programına, HÜDA PAR GİK Üyesi İnan Sur, HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, HÜDA PAR Gençlik Kolları üye ve gönüllüleri katıldı.

Mesut Aydın`ın okuduğu Kuran-ı Kerim ile başlayan programda HÜDA PAR Muş Gençlik Kolları Başkanı Metin Ünivar selamlama konuşması yaptı.

Aynı davaya gönül vermiş insanların bir araya gelip İslam`a beraberce hizmet etmeleri gerektiğini söyleyen Ünivar “Aynı yolun yolcusu olan biz Müslümanların İslam`a daha iyi hizmet etmeleri için bir araya gelip istişarelerde bulunup, kardeşliklerini pekiştirmeleri gerekir. Bizimde çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecektir. Yaptığımız çalışmaların tamamı yalnızca Allah rızası için olacaktır. Tüm davalarda gençler ön plandadır. Bizim gayemiz de gençliği İslam`a hizmetçi kılmaktır.” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Hüseyin Sudan, Rabbimize olan kulluğumuzun en iyi bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğini ve bunun açık örneğinin Resullullah`ın hayatında olduğunu belirtti.

Sudan, “Resulullah`ın hayatına baktığımızda nasıl başarılı olabiliriz, nasıl Rabbimize iyi bir kul olabiliriz bunu çok iyi görebiliriz. Rabbimize kul olmanın birinci yolu ilim sahibi olmamızdır, İslam`ı iyi bilip anlamamızdır. İslam`ı insanlara götüreceksek evvela İslam`ı kendimiz bilip yaşamalıyız. Resulullah`a inen ilk emir okudur. Allah`ın adıyla okumamız gerekir, bizler Rabbimiz için okumalıyız. Okumadan bir yerlere varamayız. Okumak sadece Kur`an ve hadis okumak değildir. Okumak aynı şekilde hayatı okumaktır, Kur`an`ı, İslam`ı anlamaktır. Rabbimizin adıyla okuduğumuz her şey Kur`an okumaktan farksızdır. İslam`da din-dünya ayrımı yoktur. Din, dünyada saadete ermemiz için vardır. Kan pıhtısından yaratıldığımızı unutmamalı böbürlenmemeliyiz. Çünkü bizi yaratan Allah`tır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sadece Ramazan ayında değil her zaman nafile ibadetlerimizin ve Kur`an okumalarımızın olması gerektiğini söyleyen Sudan; ‘`Senenin her gününde nafile ibadetlerin olması gerekir. Resulullah da böyle yapmıştır, sahabeler de böyle yapmıştır. Bizim de onların yolunun takipçileri olmamız gerekmektedir. Okumadan ibadetleri de tam manasıyla yapamayız. Bir Müslüman ben dava adamıyım diyorsa onun günlük Kur`an okuma virdi olmalı, gece namazlarına kalkmalıdır. Eğer bunları yapmıyorsak bir eksiklik vardır. Gece kıyam edemeyenler, gündüzde kıyam yapamazlar. Düşmana karşı kuvvetli olmak istiyorsak Allah ile olan bağlarımızı kuvvetlendirmek gerekir.” şeklinde konuştu.

Program sonunda Kale Camii`sinde sabah namazı eda edildi. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir