• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Beddiüzzaman'ın mevlidine binlerce kişi katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da Üstad Beddiüzzaman Said Nursi'nin vefatının 56. yılı münasebetiyle Risale-i Nur talebeleri tarafından Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da Mevlid-i Şerif okundu.

Dergâh Camiinde teravih namazından sonra düzenlenen programda başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün peygamberler, sahabeler, evliyalar olmak üzere ruhlarına Mevlid-i Şerif ve hatim okundu.

Haftalar öncesinden şehrin birçok farklı noktasında duyurusu yapılan mevlit etkinliğine katılmak isteyen üstadın talebeleri günler öncesinde Şanlıurfa'ya akın etti. Dünyanın ve Türkiye'nin birçok farklı yerinden Şanlıurfa'ya gelen misafirleri Şanlıurfalılar evlerinde ağırladı.

Etkinliğin yapılmasına saatler kala belediye ve hayırseverler tarafından cami avlusunda iftar verildi. İftardan sonra yoğun katılımdan dolayı camide içerisinde yer bulamayanlar cami avlusunda ve parklarda namaza durdu.

İlerleyen saatlerde cami avlusunda da yer kalmayınca kalabalık dışarıya taştı. Teravih namazının kılınmasının ardından mevlithanlar tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Ayrıca mevlide katılanlar, geçtiğimiz günlerde Dergâh camisinde ziyarete açılan peygamber efendimizin Sakal-ı Şerifi ve Kadem-i Şerifini de ziyaret etti.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, şöyle konuştu:

“Allah’a hamdolsun ki böyle hayırlı bir gecede Allah’ın evindeyiz ve Allah’ın bize gönderdiği örnek bir âlimi anmak için buraya toplanmışız. Allah kıyamete kadar âlimleri unutmamayı, âlimlerin yolundan gitmeyi bizlere nasip etsin. Ey hocalarım bizler sizleri unutmadık, unutmayacağız ve inşallah unutturmayacağız.” dedi. (Osman Gülebak, Ramazan Casuk-İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir