• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
"Kayyım vurulursa çok da üzüleceğimi söyleyemem"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belediyelere kayyım atanması ile ilgili Batman Belediyesi ve ilçe belediyeler ile HDP ve DPB yetkilileri basın toplantısı gerçekleştirdi.

Belediye Konferans Salonu`nda düzenlenen toplantıya; HDP Batman İl Yönetimi, DBP Batman İl Yönetimi, Batman KJA Bileşenleri, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Beşiri Belediyesi Eş Başkanları Mustafa Öztürk ve Dicle Tekik Erdem, Balpınar Belediyesi Eş Başkanı Gülcemal Erdinç, İkiköprü Belediyesi Eş Başkanları Osman Karabulut ve Hidayet Tiryaki, Gercüş Belediyesi Eş Başkanları Abdülkerim Kaya ve Zeynep Oduncu, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye çalışanları katıldı.

“Kayyım vurulursa, vurulmasını istemem ama çok da üzüleceğimi söyleyemem”

Bir gazetecinin PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın belediyelere atanan kayyımları öldüreceklerini söylediğini hatırlatması üzerine DBP Batman İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Salih Altun, “Buraya bir kayyım gelirse ve bu kayyım vurulursa, vurulmasını istemem ama Batman halkının iradesine el koymaya gelen bir insan için çok da üzüleceğimi söyleyemem. Çok açık ve net söylüyorum. Onurlu, şerefli, haysiyetli, insan olan hiç kimse gelmez, gelmemeli, kimse ölmemeli. Sayın Karayılan da vurmamalıdır. Ama Sayın Erdoğan da Batman, Diyarbakır, Mardin veya İkiköprü`ye kayyım atamamalıdır. Soru netti biz de net cevap vermeye çalıştık. Bizi tanıyanlar iyi tanır, şundan herkes emin olsun, biz kaybedeceğimiz hiçbir savaşa girmeyiz. Bugüne kadar girdiğimiz bütün mücadeleleri kazandık. Bütün yoldaşlarımız, halkımız, Türkiye'de vicdanlı olan herkes İslamcısı, sosyalisti, kim olursa olsun şundan emin olsun. Bu mücadeleyi biz kazanacağız, Tayip Erdoğan ve tayfası kaybedecek. Çok yakın bir tarihte biz bu finali yaşayacağız.” dedi.

Kayyım atamalarına ilişkin konuşan görevden uzaklaştırılmış Batman Belediyesi Başkanı Sabri Özdemir ise “Şimdi bir kayyım atamasından sonra bizim tavrımız ne olacak diye gelen soruya cevap verirsek, biz yine halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Gelen kayyımı da tanımayacağız. Biz arkadaşlarımızla birlikte Batman halkına hizmet vermeye devam edeceğiz. Kimi atayacaklar, nasıl yapacaklar bilmiyoruz. Ama biz o kayyımları Batman halkı olarak da tanımayacağız diye düşünüyorum. Batman halkı kendi iradesine sahip çıkarak o kayyımları kayda almayacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

(M. Sait Çelik - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir