• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Van'da 8 nüfusluk mağdur aileye yardım eli uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Merkez İpekyolu ilçesine bağlı Yalı Mahallede epilepsi hastası 7 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan anne Canan Kahramanoğlu'nun yardım çığlıklarına Van İl Sağlık Müdürlüğü ve Tuşba Belediyesi karşılık verdi.

İLKHA tarafından mağduriyetleri “8 nüfusluk ailenin dramı yürekleri burkuyor” başlığıyla haberleştirilen epilepsi hastası 7 çocuğuyla hayata tutunan anneye, Van İl Sağlık Müdürlüğü ve Tuşba Belediyesi karşılık verdi.

Van Merkez İpekyolu İlçesine bağlı Yalı Mahallesi'nde ikamet eden 8 nüfusluk ailenin mağduriyetini gören yetkililer harekete geçti. Basın aracılığıyla ailenin mağduriyetini gören Van İl Sağlık Müdürlüğü ailenin sağlık sorunuyla ilgili sorumluluğu alırken, Tuşba Belediyesi ise aileye maddi yönden destek vereceğini açıkladı.

Basın aracılığıyla İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ( UMKE ) ve Tuşba Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen ekipler, hasta olan aile fertlerini tek tek muayene ederken, Tuşba Belediyesi gıda yardımında bulundu.

Tuşba Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada, ailenin gıda ihtiyacını karşılamayı ve hastaların güvenli bir şekilde hastaneye gitmeleri için ulaşımda aileye yardımcı olacakları açıklandı.

“Aileye gıda ve ulaşım yardımında bulunulacak”

Açıklamada, “Tuşba Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü olarak, sadece kendi sınırlarımız içerisindeki değil, Edremit, İpekyolu ilçelerindeki mağdur ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Mağdur ailelerimizin de her zaman, maddi ve manevi olarak yanlarındayız.  Şu anki mağdur ailemiz 8 nüfuslu, bunlardan 7’si epilepsi hastası, dolayısıyla bir kız  da hem epilepsi, hem de şizofren. Bizler Tuşba Belediyesi olarak hastalarımıza gıda yardımında bulunduk. Hastalarımızın hastaneye rahatlıkla gitmesi için ulaşımda kendilerine yardımcı olacağız. Bu aile için genel olarak elimizden gelenini yapacağız.” denildi.

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz’ın talimatıyla 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Sevda Tekin, ve UMKE Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince; Yalı Mahallesinde ikamet eden ve epilepsi hastası olan 7 çocuğuna hem anne hem de babalık yapan anne Canan Kahramanoğlu’nu ziyaret ederek epilepsi hastası çocukları muayene edildi.

“Hastanın ilaçlarını alabilmesi için gerekli üst mercilerimize ileteceğiz”

Yaptığı muayene sonrasında açıklamalarda bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Sevda Tekin, "Epilepsi hastası olan 8 nüfuslu ailenin teşhisinde hasta yakınlarının, doktora vereceği bilgiler çok önemlidir. Burada yapmış olduğumuz muayyenede hastalar ilaçlarını düzenli olarak aldığını gördük. Sadece bir hastada ataklar olduğunu ve şizofren olduğu gözlendi. Nöbetin ne kadar sıklıkla meydana geldiği, nöbet sırasında neler olduğu hasta yakınları tarafından dikkatle incelenmeli ve bu bilgiler doktora iletilmelidir. Ancak epilepsi tedavisi uzun sürdüğünden, kesin teşhis koymak için kesin bulgular gereklidir. Bunun için de bazı tetkikler gerekecektir. Beyin tomografisi, EEG, emar ve bazı testler istenir. Bu testler, ayırıcı tanı konması için mutlaka tekrar yapılmalıdır. Bir hastamızın ilaç raporu bitmek özere, ilaçlarını alabilmesi için bizler de gerekli üst mercilerimize ileteceğiz." İfadelerini kullandı.

Bu arada anneye çok iş düştüğünü belirten Tekin, “Malum çocuklarının hepsi Epilepsi nöbeti (sara krizi) geçiriyor. Bu konuda, telaşa kapılmadan nöbetin geçmesini beklemek en uygun davranış olacaktır. Bu sırada kişiyi küçük kazalardan korumak ve rahat nefes almasını sağlamak için önlemi uyarılarda bulunduk ve gerektiğinde 112 Acil’li aramalarını söyledik.” dedi.

Hatırlanacağı üzere, 28 Haziran 2016 tarihinde İLKHA’da yayınlanan “8 nüfusluk ailenin dramı yürekleri burkuyor” başlıklı haberde Anne Kahramanoğlu, kocasının 10 yıl önce emekli olduktan sonra Antalya’ya taşındıklarını, ardından burada kocasının dolandırıldığını ve bu yüzden evi terk ettiğini söylemişti.

Eşinin evi terk etmesiyle daha zor günler yaşadıklarını söyleyen Anne, 8 epilepsi çocuğundan birinin Antalya'da hayatını kaybetmesiyle 7 çocuğuyla ortada kaldığını ifade etmişti. Bu nedenden dolayı mağdur aile Antalya’dan Van’a dönmüştü.

Şu an ise aile, Van’da 3 ayda bir kendilerine verilen 850 TL’lik maaşla geçinmeye çalışıyor. Anne Karamanoğlu, günümüzde sağlam insanların dahi üç ayda 850 TL’lik maaşla geçinmesinin imkânsız olduğunu belirterek, yetkililerden bir an önce bir yardım eli beklediğini dile getirmişti. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir