• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cizre`de `571 Yetimi Giydirme Projesi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Hz Muhammed'in doğum tarihi baz alınarak başlatılan '571 yetimi giydirme projesi' kapsamında öksüz ve yetim çocuklar alışverişi yaptı.  

Cami görevlileri ve Kur'an Kurslarındaki eğiticilerin mahallelerinde belirlediği yetim ve öksüzler, ilçedeki mağazalarda 100 liralık bayram alışverişi yaptı.

"Nebinin emaneti yetimlerimiz" adı altında bir proje gerçekleştirdiklerini söyleyen ilçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, "Yetimler gülerse ancak bayramlar bayram olur" sloganı ile yola çıktıklarını ifade etti.

Kur'an Kursu öğreticilerin tespit ettiği yetim öğrencileri giydirdiklerini belirten Yılmaz, "Çocuklarımız gençlerimiz bu terör olaylarında olaylarda büyük travmalar yaşadı. Yaptığımız çalışmada Cizre'de cami imam ve Kur'an Kursu öğreticilerimiz tarafından tespit edilen 4-13 yaşları arasında bin 300 yetim ve öksüzün olduğu tespitinde bulundular. Bizde bundan yola çıkarak bugün itibarıyla proje her ne kadar 571 kişi olarak görünse de bugün itibarıyla 800 yetimi giydirmiş bulunmaktayız " dedi.

571 kişiyi Diyanet Vakfı tarafından giydirdiklerini aktaran Yılmaz, amaçlarının geriye kalan yetimleri de duyarlı cami cemaati tarafından "Bir yetimi de sen giydir" sloganıyla tamamlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Proje kapsamında giydirilen 3'üncü sınıf öğrencisi Piroze Mendes, yardımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bana kıyafet aldığınız için teşekkür ederim" dedi.

Cizre Ulucami İmam Hatibi Murat Denli, üç gün içinde proje kapsamında görevlendirildiklerini anlatarak, yetimleri sevindirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Projenin amacına ulaştığını ifade eden Denli, projenin dışında cami cemaatinden de büyük destek gördüklerini söyleyerek, "571 yetimi giydirme projesi amacına ulaşmış olup çok şükür bunun üstünde bir yetimin giydirmeye nail olduk. İmam kardeşlerimizin ve cemaatimizin de desteğiyle inşallah bu sayı bine ulaşacaktır. İsteyen vatandaşlarımız müftülüğe başvurarak onlarda bir yetimi giydirebilir ve bu hayra ortak olabilir. Amacımız Ramazan Bayramı'nı bayramca yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Denli, yapılan kampanya sayesinde yetimler, sahipsiz ve kimsesiz olmadıklarının farkına varacaklarını barış ve huzur ortamı sürdüğü müddetçe güzel projelerin süreceğini sözlerine ekledi.  (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir