• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
AB ile müzakerelerde 33. fasıl açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL: (AA) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB ile yakalanan ivmenin sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek, Türkiye'nin AB katılım müzakerelerinde daha fazla fasıl açmaya hazır olduğunu ve bunu hak ettiğini söyledi.

AB ile müzakerelerde 33. fasıl olan "Mali ve Bütçesel Hükümler" bugün açılıyor. Türkiye'den Çavuşoğlu'nun yanı sıra AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katıldığı hükümetler arası konferans, Atatürk Havalimanı saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, konferans öncesi yaptığı açıklamada, AB ile yakalanan ivmenin sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek, "Bugün sadece 33. faslın açılışını yapmayacağız. Diğer fasıllar üzerindeki irademizi de ortaya koyacağız. Esasen Türkiye daha fazla fasıl açmaya hazır ve bunu hak ediyor." dedi.

Vize serbestisi de görüşülecek
Bugün aynı zamanda vize serbestisini de görüşeceklerini kaydeden Çavuşoğlu, bu konuyu öğleden sonra AB Komisyonu'nun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile ele alacaklarını belirtti. Bu konuda kesin bir yol haritasını belirlenmesini gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Herşeyin net olmasını istiyoruz. Karşılıklı güven bunalımı değil, ortak bir irade ile sonuca ulaşmak istiyoruz. Bugün öğleden sonra bu toplantımız da vize serbestisi ve geri kabul bakımından önemli bir toplantı olacak." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir