• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mavi Marmara şehidi Bilgen anısına 2 bin 500 kişiye iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Siirt İnsani Yardım Derneği tarafından Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan İbrahim Bilgen anısına her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 6 . organize edilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı.

Naci Kutlu Parkı'nda düzenlenen "Halil İbrahim Sofrası" iftar programına, Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İbrahim Bilgen'in oğlu olan Siirt İnsani Yardım Derneği yöneticisi Yusuf Bilgen, her yıl geleneksel bir şekilde babasının adına düzenlenen iftar yemeğine bu yıl 2 bin 500 kişinin katılması insanların şehidini nasıl sahiplendiğini gösterdiğin söyledi.

Bilgen şöyle konuştu:

"Siirt'te İHH ile birlikte 6.'sını  düzenlediğimiz olduğumuz iftar yemeğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl iftar yemeğimize yetimlerimiz, Suriyeli muhacirler ve Şırnak'tan gelen terör mağdurları da var. Bunu her yıl babam Şehit İbrahim Bilgen adına, 'Halil İbrahim Sofrası' olarak 2010 yılından bu yana her yıl geleneksel bir şekilde düzenliyoruz. Çok büyük bir katılım var. Derneğimize yapılan yardımlar  konusunda ve bizi yalnız bırakmayıp bugün iftarımıza eşlik eden herkese teşekkür ediyorum. Babam sadece bizim şehidimiz değil, artık bir ümmet şehididir. İslam coğrafyasında kendisine verilen değer ve kıymet bizi zindesiyle mutlu ediyor. Bugün şehidimize sahip çıktığımızı bir kez daha göstermiş olduk."

Dernek Başkan Yardımcısı Sadullah Eldemir'de iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, programa katılanlara teşekkür etti.

Katılanların Peygamberin sünnetini yerine getirdiğini ifade eden Eldemir konuşmasına şöyle devam etti:

"Özelikle Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirdiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerifte" Müslüman'ın Müslüman üzerindeki bir hakkından bir tanesi de davete çağrıldığında davetine katılmaktır. Davetimize icabet ettiniz. Her yıl düzenlemiş olduğumuz bu geleneksel iftarımızı her yıl biraz daha büyüterek sürdürüyoruz. Bugün 2 bin kişi katılacağını tahmin ediyorduk, aşçımız 2 bin 500'ün üzerinde katılım olduğunu bize bildirdi. Bu bizi ziyadesiyle memnun etti."

İftar yemeği programı, yapılan dua ile sona erdi. (Muhammed Furkan Güneş-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir