• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Yapıcıoğlu Midyatlılarla iftarda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen iftar programında halkla bir araya geldi.

İftar programına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, GİK Üyesi Mahmut Kılınç, Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, Midyat İlçe Teşkilatı yöneticilerinin yanı sıra çeşitli STK temsilcileri ve halk katıldı.

Yapıcıoğlu, iftar programında yaptığı konuşmada, “Bu rahmet ikliminde iftara yaklaşırken, duaların makbul olduğu şu mübarek dakikalarda İslam coğrafyasının farklı yerlerinde acılar çeken kardeşlerimize dua edelim.” dedi.

İstanbul`daki saldırıya değinen Yapıcıoğlu, “Ramazan ayının başında Midyat`ta patlama olmuştu. Dün ise İstanbul`da patlama oldu. Maalesef bu mübarek ayda bile kan akmaya devam ediyor. Özellikle Müslümanların memleketlerinde çok ciddi olaylar, katliamlar ve gözyaşı görüyoruz. Midyat`ta, İstanbul`da ve memleketin farklı bölgelerinde yaşanan olaylarda haksız bir şekilde hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılara şifa ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

Yapıcıoğlu, İsrail ile yapılan anlaşma ilgili ise şunları söyledi; “Şuan gündemde yoğun olarak tartışılan konulardan birisi de İsrail ile yapılan anlaşmadır. Çok farklı cephelerden olaya bakanlar, farklı farklı yorumlar getirmektedir. Mesela özellikle hükümete yakın duranlar Gazze`nin üzerindeki ablukanın hafiflediğini söylüyorlar. Biliyorsunuz Mavi Marmara gemisi o haksız ablukayı kırmak için gitmiş ve Siyonist çetelerin saldırısı sonucu gemide bulunan birçok kardeşimiz şehit edilmişti. Bu yüzden Türkiye-İsrail ilişkileri ciddi şekilde bozulmuştu. O zaman hükümet ilişkilerin yeniden düzelmesi için İsrail`in özür dilemesi, saldırıda şehit olanların yakınlarına tazminat ödenmesi ve Gazze`nin üzerindeki ablukanın kaldırılmasını şart koşmuştu. Belki İsrail bu anlaşma ile özür dilemiş olabilir, bir vakfa tazminat olarak 20 bin dolar aktarılmış olabilir. Ama yıllarca haksız ve hukuksuz bir şekilde süren abluka bu anlaşma ile kalkmamıştır. Aksine eğer bu anlaşma onaylanırsa meşruiyet kazanmış olur. Zaten kimse iddia edemez ki Gazze`ye hiçbir şey gitmiyordu. İsrail`in öteden beri söylediği şey şu; Filistin`e her ne gönderecekseniz bizim belirlediğimiz liman ve sınır kapılarından bizim kontrolümüzde göndereceksiniz.  Eğer siz gerçekten ambargo altındaki kardeşlerinizin rahat etmesini istiyorsanız, ablukanın kaldırılmasını istiyorsanız Devlet olarak tanıdığınız Gazze Limanı`nı imar eder oradan yardım gönderirisiniz o zaman bizde anlarız ki Gazze`nin üzerindeki Deniz ablukası kalkmıştır.

Buradan hükümete ve Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum;

İlişkileri düzelteceğiz diye aslında hiç ilişki kurulmaması gereken Siyonist terör rejimi İsrail ile bu anlaşmayı onaylarsanız halk bunu unutmayacaktır. Emin olunuz çok geçmeden bu anlaşmanın yanlış olduğunu göreceksiniz. Çünkü İsrail hiçbir sözünde durmadığı gibi bu anlaşmanın da şartlarına uymayacaktır. Üstelik bu anlaşma ile İsrail, İslam ülkeleri nezdinde kendini meşrulaştırma adına büyük bir kazanım sağlayacaktır."

İftar programı yapılan duanın ardından sona erdi. (Süleyman Tunç – İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir