• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Putin görüşmelerin yeniden başlaması talimatını verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin`in telefon görüşmesi hakkında Kremli`nden yapılan açıklamada, Putin`in ilgili makamlarına ticari, ekonomik ve diğer alanlarda ikili ilişkilerin yeniden başlatılması için görüşmelere başlama talimatı verdiği belirtildi.

Açıklamada, Putin`in Atatürk Havalimanı`ndaki saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar dilediği ifade edilerek iki ülkenin terörle mücadele konusunda uluslararası işbirliğinin aktif hale gelmesi gerektiğinin altını çizdiği kaydedildi.

Açıklamada “Vlademir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı'ndan gelen mektubun ikili ilişkilerdeki kriz sayfasını çevirmek, uluslararası ve bölgesel sorunlarda ortak çalışmaları yenilemek ve Rusya Türkiye ilişkilerini geliştirmek için ortam oluşturduğunu belirtti.  Bu görüşme çerçevesinde Rus pilotun ölümüne sebep olduğu öne sürülen Türk vatandaşı hakkında açılan soruşturmanın objektif olması ümit edildiği belirtildi.”

Putin`in ayrıca ilgili makamlara, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ve diğer alanlarda ikili ilişkilerin yeniden başlatılması için görüşmelere başlama talimatı vereceği belirtilerek, şunlar kaydedildi: “Bu Rus turistlerin Türkiye'yi ziyaret etmelerine getirilen kısıtlamanın kaldırılması anlamına geliyor. Aynı zamanda Türk hükümetinin Rus turistlerin Türkiye topraklarındaki güvenliklerini sağlaması bekleniyor. Her iki ülkenin dışişleri bakanlarının, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Dışişleri Bakanları toplantısında Soçi'de bu yıl 1 Temmuz buluşmaları kararı alındı. Bu toplantıda Suriye`deki sorunların yanı sıra Rus-Türk ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ile bölgedeki durum ele alınacak. Rusya Devlet Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı yakın zamanda özel görüşme düzenlenmesi konusu üzerinde çalışılmasında anlaştılar.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir