• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
HÜDA PAR`dan İstanbul saldırısına sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Atatürk Hava Limanında 41 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısı nedeniyle yazılı bir açıklama yayımlayan HÜDA PAR Genel Merkezi, saldırıya sert tepki verdi.

Yayımlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Dün akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırı, tam anlamıyla bir terör saldırısıdır. Saldırının kendisini, tetikçilerini, azmettirenleri ve bundan medet umanları şiddetle kınıyoruz. Saldırı sonucu hayatını kaybeden insanlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”

“Yeryüzünde hiçbir amaç, masum insanların hayatından daha kutsal değildir”

Düzenlenen saldıranın insanlığı hedef aldığına vurgu yapılan açıklamada, “Mübarek Ramazan ayında ve iftar saatine yakın bir saatte yapılmış bu saldırı bütün insanlığı hedef almıştır. Her ırk ve milliyetten, çok farklı inanç grubu veya kültürden çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan on binlerce insanın seyahat etmek için kullandığı havalimanına yapılan bu saldırıyı kabul edilemez buluyoruz. Yeryüzünde hiçbir amaç, masum insanların hayatından daha kutsal değildir. Dini, dili, ırkı, aidiyeti ve mensubiyeti ne olursa olsun, haksız yere bir insanı öldürmeyi, bütün insanlığın öldürülmesi ile eşdeğerdir.” denildi.

Terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır göstermeli

Kimden gelirse gelsin terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır gösterilmesi gerektiğinin belitildiği açıklamada son olarak şu ifadeler kullanıldı:

“Din, can, mal, akıl ve nesil emniyetini korumayı siyasetinin merkezine koyan HÜDA PAR olarak; toplumun bütün kesimlerini hedef alan ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır göstermeye, akl-ı selim ve sükûnet ile hareket etmeye davet ediyoruz. Ayrıca hükümeti, bu menfur saldırının failleri ve azmettiricileri dâhil olmak üzere hiçbir karanlık nokta bırakmadan olayı açığa çıkarmaya, güvenlik ve istihbarat zaafiyeti iddialarını da etkin bir şekilde soruşturmaya davet ediyoruz.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir