• DOLAR 32.548
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.843
  • ...
"İsrail ile anlaşmak en büyük ihanettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Türkiye ve İsrail arasındaki anlaşmaya tepki gösterdi.

Her seferinde İsrail’i düşman ilan eden iktidarın, öte yandan İsrail ile gizli görüşmeler yaparak Müslümanları bir kez daha arkadan vurduğunu ifade eden Fırat, “Dünyanın en büyük terör devleti olan İsrail ile anlaşmaya varmak ve dostluk kurmak başta Filistinlilere olmak üzere tüm dünya Müslümanlarına yapılan en büyük ihanettir. 100 yıldır İslam aleminin bağrına bir hançer gibi saplanan İsrail ile anlaşmak büyük bir züldür. Bu eli kanlı terör devleti ile anlaşma yapanlara sesleniyoruz; milyonlarca Filistinliyi evlerinden, yurdundan eden, çoluk, çocuk demeden on binlerce Müslüman’ı katleden bu İsrail değil mi? Bu İsrail değil mi, ilk kıblemizi işgal eden, Kudüs’ü başkent yapan, Şeyh Ahmet Yasin’i tekerlikli sandalyesinde füze ile şehit eden?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Fırat, açıklamanın devamında şunları söyledi: “Bu İsrail değil mi, Gazze’yi açık hava hapishanesine çevirerek 2 milyon insanı açlığa sefalete sürükleyen? Bu İsrail değil mi, Denizin ortasında Dünyanın en Masum gemisine saldırarak silahsız ve korumasız insanları kalleşçe katleden? Bu İsrail değimli, bütün Dünyanın gözü önünde işlediği cinayetleri sözde kınayan, BM kararlarını tanımıyorum diyen? Daha düne kadar, İsrail’in yaptığı en iyi şey ‘Müslümanları öldürmektir’ sözü ne çabuk unutuldu? Yoksa İsrail değişti de biz mi fark etmedik? Aslında her şey başından belli idi. Bu aciz iktidar, İsrail’den ilişkilerini hiçbir zaman kesmemiştir. En son İsrail’in Nato’ya girebilmesi için kaldırılan Türkiye vetosu bunun açık bir kanıtıdır. Ayrıca Siyonist rejim hiçbir olumlu adım atmazken, Türkiye’deki en yetkili ağzın ‘Türkiye’nin İsrail’e ihtiyacı var’ diyerek kameralar önünde bütün dünyaya seslenmesi bu talihsiz ve her yönü ile bir facia olan anlaşmanın zemini hazırlanmıştır.”

Bugün gelinen noktanın çok vahim olduğuna işaret eden Fırat, “Türkiye 20 milyon dolar karşılığında satın alınmış, ülke menfaatleri İsrail’in güvenliği ve ticari antlaşmalarına feda edilmiştir. Şimdiye kadar İsrail aleyhinde yapılan tüm eylem ve söylemler seçimleri kazanmak ve halkı aldatmak maksadı ile yapıldığı, Mavi Marmara olayının da bir siyasi ranta dönüşmesi için her türlü senaryonun yapıldığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir