• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
"Gaye insan yetiştirmek olmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda ortaöğretim okul müdürleriyle 2015-2016 eğitim-öğretim yılının değerlendirmesi yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve özel eğitim kurum müdürleri katıldı. Toplantı RAM Müdürü Zafer Korkmaz’ın Batman’ın YGS sonuçlarının değerlendirildiği sunumuyla başladı. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, eğitimcilerin işi neslin ıslahı ve gaye iyi insan yetiştirmek olduğunu söyledi.

Eğitimi sadece akademik başarı olarak görmediklerini ifade eden Kurtaran, “Bugün karşı karşıya olduğumuz tablo bizi memnun eden bir tablo olmamalı. Hep birlikte yapacağımız çalışmalarla önümüzdeki yıl bu günden çok daha iyi bir tablo ile eğitim yılını tamamlamalıyız. Akademik başarı için eğitim yöneticilerinin yapması gereken destekleme ve yetiştirme kurslarını takip etmek, özellikle 9. sınıflarda görülen devamsızlıkları minimize etmek, başarılı devam eden değerler eğitiminde başarıyı daha da arttırmak, öğretmenleri motive etmek. Biz eğitimcilerin insanı eğitmekle, yetiştirmekle ilgili bir amacı var. Unutmayalım ki bu gün iyi yetiştirdiklerimiz yarın bize iyi bir ortam, iyi yetiştiremediklerimizle de yarın sıkıntılı bir durumla bizi karşı karşıya bırakacaklardır. Biz eğitimcilerin işi neslin ıslahı ve gaye iyi insan yetiştirmek olmalı.” diye konuştu. (İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir