• DOLAR 32.562
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2429.191
  • ...
Gastronomi şehrinde bayram hazırlıkları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramının vazgeçilmez tatlarından olan Gaziantep’e özgü yuvalama yemeği ve bayramlık ‘Antep kahkesi’ hazırlıkları başladı.

Bayramda misafirlerine yuvalama yemeği ve bayramlık kuru pasta ikram etmek isteyen Gaziantepli hanımlar, çarşı-pazarın yolunu tuttu.

Ramazan bayramı öncesi Gaziantepli hanımların imece usulü ile yaptıkları yuvalama yemeği ve  Antep kahkesi,  bayram sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Ramazan bayramına sayılı günler kaldığını ve Gaziantepli hanımları bayramlarda Antep’te geleneksel hale gelen ve hemen hemen her evde yapılan yuvalama telaşı sardığını belirten aktar Bülent Bilici, her sene bayrama sayılı günler kala kurabiyelik ve yuvalamalık un sattıklarını  söyledi.

Gaziantepli hanımların oldukça hamarat olduğunu ve bayramda evlerine gelen misafirlere ikramda bulunmayı sevdiklerini belirten Bilici, “Ramazan bayramına sayılı günler kala kurabiyelik una ve Gaziantep’e özgü bir yemek olan yuvalamalık pirinç ununa vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.”dedi.

Pasta ve yuvalama Antep yöresine ait bir lezzettir

Ev hanımlarının yuvalama için pirinç unu satan yerlere akın ettiğini belirten Bilici, “Ramazan bayramına çok az bir süre kaldı. İnşallah hayırlı bayramlar diliyoruz. Şu an satılan ürünlerimiz kurabiyelik, pasatalık ve yuvalama pirincimiz satılmaktadır. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da çok yoğun rağbet var. Yuvalama Antep yöresine ait bir lezzettir. Ramazan bayramında her evde yuvalama dediğimiz yemek muhakkak yapılır, Bayramda gelen misafirlere ikram edilir.” ifadelerini kullandı.

Geçen senelere nazaran un satışlarının düştüğünü belirten Bilici, bunun sebebinin ise Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesine bağladı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir