• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Bayramın müjdeleyicisi tezgâhlardaki yerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla tezgâhlardaki yerini alan bayram şekeri, Batmanlılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala rengârenk şekerler ve lokumlar tezgâhtaki yerini alırken, şeker fiyatları kalitesine göre 5 TL ile 50 TL arasında, lokum fiyatları 10 TL ile 20 TL ve şekerli badem fiyatı ise 15 TL ile 40 TL arasında değişiyor.

Batman esnafından şeker satıcısı olan Orhan Gültekin, bayram şeker fiyatlarının geçen seneye göre aynı olduğunu söyleyerek, “Bayram hazırlığı için tatlı bir heyecanla bayram şekerlerimizi ve lokumlarımızı sergiledik. Bayram şekeri fiyatları geçen sene fiyatlarıyla hemen hemen aynıdır. Şeker fiyatları 5 TL ile 50 TL arası değişiyor. Lokum ise 10-20 TL arasında. Havalar sıcak olduğundan müşteriler genellikle serin vakitlerde ya da iftardan sonra geliyorlar. Yoğun bir talep var çok şükür işlerimiz iyidir.” dedi.  

Elma Sokağı esnaflarından Ahmet Erçin ise şunları söyledi: "Ramazan Bayramı nedeniyle tüm hazırlıklarımız tamadır. Satış yapmak için gelen müşterileri bekliyoruz. Bayram ürünlerinde geçen sene ile bu sene ortalama fiyatlar aynıdır. Her kesime uygun çikolata, şeker ve lokumlarımız var. Lokum fiyatlarımız 12 TL ile 18 TL arası değişiyor. 10 TL'ye kadarda lokum çeşitlerimiz var."

Bayram alışverişine çıkan vatandaşlardan Emin Tekin, "Batmanlılar olarak Ramazan Bayramının mutlu, sağlıklı ve huzurlu geçmesini diliyoruz. Ayrıca Batmanlılar olarak geleneğimizde olduğu gibi her sene bayram şekerlerimizi ve lokumlarımızı alıp bayramda misafirlere özellikle çocuklara vermek üzere hazır bulunduruyoruz. Fiyatlar bana göre uygundur. Bayram hazırlıkları olarak bayram şekeri, kolonya, badem şekeri ve lokum gibi bayramda misafirlerimize ikram edecek tüm malzemelerimizi aldık. Bayramı büyük bir heyecanla bekliyoruz." şeklinde belirtti. (M. Sait Çelik - İLKHA) 











































Bu haberler de ilginizi çekebilir