• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
Adli Tıp ve hastane önünde bekleyiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda hayatını kaybeden 36 kişiden Adli Tıp Kurumuna kaldırılan cenazelerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. 27 kişinin kimlik tespitinin tamamlanrken, hayatını kaybedenlerden 18'inin cenazesi ailelerine teslim edildi.

'Servis beklemeye çıkmışlar'

Saldırıda hayatını kaybeden Havalimanı TGS çalışanı Yusuf Hazinedaroğlu'nun nişanlısının annesi, "Servis beklemeye çıkmışlar. Mesaiye kalsalar çıkmayacaktı o çocuklar oradan. 10 gün sonra düğünü var. Cenaze Büyükçekmece'den kaldırılacak. Şimdi oraya götürüyoruz" diye konuştu.

Hastane önünde bekleyiş

Saldırıda yaralananların çoğu Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yaralı yakınlarının buradaki bekleyişi de sürüyor.

Saldırıda yaralananlardan biri de 47 yaşındaki Engin Purtul. Karnına şarapnel parçaları isabet eden Purtul yoğun bakımda. Almanya'dan gelen yeğenini karşılamak için havalimanındaydı.

Engin Purtul'un ablası Emine Kulakaç, kızı Almanya'dan gelip kendisine süpriz yapacağı için iki dayısının onu karşılamaya gittiğini anlattı:

"Biz yıllardır Almanya'da yaşıyoruz. Bir buçuk aydır buradaydım tatil için.  Kızım da bir haftalığına tatile gelip süpriz yapacakmış. İki dayısı karşılamaya gitmiş. Biri arabada beklerken Engin havalimanına girmek için inmiş. O sırada patlama olmuş. Arabadaki kardeşim Engin'i arayıp 'Patlama oldu, bana doğru gel' derken ikinci patlama olmuş. O sırada 'yaralandım' galiba demiş. Hemen ambulansla hastaneye getirmişler. Ameliyat oldu ama yoğun bakımda. Kızım şokta. Sürpriz yapacaklarken bunlar oldu. Kızımda pasaport kontrolde üç çocuklu bir kadına yardım etmiş. Etmeyip erken çıksa o da yaralanabilirdi."

Bu haberler de ilginizi çekebilir