• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2422.908
  • ...
Sur mağdurları ve engellilere iftar yemeği verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürlüğü, Sur ilçesinde meydana gelen çatışmalarda mağdur olan halka yönelik iftar yemeği verdi.

Sur’da bulunan tarihi İçkale'de verilen iftar yemeğine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürü Halit Açar ve Sur İlçe Kaymakamı Menduh Tura katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetini okunduğu iftar yemeğinde konuşan Diyarbakır Valisi Aksoy, Sur’da yaşanan çatışmaların meydana getirdiği mağduriyetlerin  giderilmesi için çalıştıklarını belirtti.

İftar programı çay ve tatlı ikramının ardından sona erdi.

Öte yandan Diyarbakır İl Müftülüğü Engelliler Birimi tarafından tarihi Ulu Cami önünde engelliler için iftar yemeği verildi. İftar yemeğine, görme, işitme, otistik ve bedensel engelliler katıldı.

Ezan okunduktan sonra oruçlarını açıldıktan sonra İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır İl Başkanı Akif Karakaş, iftar yemeği verilmesi kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “ Bu tür programlar Ramazan-ı şerifin getirmiş olduğu bir güzelliktir. Bu tür etkinliklerin yapılması bizleri mutlu ediyor. İl Müftülüğümüzün öncülüğünde bedensel engellisinden görme engellisine, işitme engellisinden zihinsel engellisine kadar burada önemli bir engelli kitlesi  ağırlandı. Ramazanın getirmiş olduğu bereketle bir araya geldik. Çok mutlu olduk. Bu tür etkinlikler bizim için çok önemlidir.” dedi.

Engelliler için sosyal hayata katılım açısından bu tür etkinliklerin önem arz ettiğini sözlerine ekleyen Karakaş son olarak şunları söyledi:

“Engelli arkadaşların bir araya gelmesi moral açısından büyük önem arz etmekte. Bu kurumlarımızın böyle etkinlikler yapması bizi mutlu ediyor. Diyarbakır’da da yaşanan üzücü olayların yerini kaynaşma ve insanları bir araya getirmeye yönelik etkinliklere bırakması bizi ayrıyeten mutlu ediyor.”  (M. Hüseyin Temel – İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir