• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
"Çocuklar bayramda 30 ile 100 lira arasında giydirilebilecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan bayramına sayılı günler kalması nedeniyle çarşı ve pazarlarda yoğunluk artarken aileleri de çocuklarına giyim alma telaşı sardı.

Bayram alışverişi hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği  (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, bayramın yaz mevsimine denk gelmesiyle geçen yıla nazaran fiyatların düşük olacağını belirterek bir çocuğun bayramlık masrafının 30 - 100 TL arasında değişebileceğini söyledi.

"Fiyatlar düşük olacak"

Bursa’nın bebek ve çocuk giyiminde üretimin güçlü olduğu şehirlerin başında geldiğini belirten Atalay, “Üretimin çok yüksek olduğu şehirde diyebilirim ki, çocuklarımız geçmiş zamana göre çok daha şanslılar ve uzun yıllardan beri fiyatlarımız düşmekte. Bayramın yaz ayına denk gelmesi nedeniyle fiyatlar düşük olacak. Bu nedenle, bu bayramda anne ve babalar çocuklarını rahatlıkla sevindirebilecekler diye düşünüyorum.” dedi. 

"Üretimin fazla olması fiyatları düşürdü"

Üretimin fazla olmasının fiyatları düşürdüğünü dile getiren Atalay,  fiyatların geçen yıllara oranla bu yıl daha uygun olduğunu dile getirdi.

Ailelerin çocuklarını duruma göre 30 ile 100 lira arasında bir fiyata giydirilebileceğini belirten Atalay, “Bayramın yaz ayına denk geldiği için fiyatlar önceki yıllara oranla daha düşük olacak, fiyatlarda herhangi bir artış meydana gelmedi.  Ancak bu fiyatlar tabi ki ortalama bir fiyat. Ayrıca. Bu nedenle,  aileler içlerini ferah tutsunlar. Bu bayram aileler çocuklarına rahatlıkla bayramlık alabilecekler” diye konuştu.

“Fiyatlarda da herhangi bir zam yok”

Bursa Kapalıçarşı esnaflarından İshak Yaşar, son 10 yıla nazaran fiyatlarının düşük olduğunu söyledi. Halkın alım gücünün düşük olmasıyla birlikte fiyatların da sürekli düştüğünü belirten Yaşar, “Fiyatlarda da herhangi bir zam yok.” dedi.

Geçen yıla oranla çocuk giyimine olan ilginin de azaldığını dile getiren Yaşar, “Önceki yıla oranla yüzde 40 bir düşüş gözlemliyoruz.” diye konuştu.

Yaşar, bu bayram bir çocuğun 30 ile 100 lira arasında giydirilebileceğini sözlerine ekledi.

Fiyatların düşük olmasına rağmen geçen yıla oranla bu bayramda hareketliliğin çok az olduğunu ifade eden esnaflardan Şirin Yılmaz ise bir çocuğun 50 TL ve üzeri giydirilebileceğini ifade etti. 

İşlerin olmadığından yakınan Mahmut Akal ise geçen yıl ile bu yıl arasında fiyatlarda herhangi bir artışın olmadığını dile getirdi. Bir bebek veya çocuk giyiminin 15 ile 100 lira arasında değiştiğini söyleyen Akal, ailelerin gönül rahatlığı ile alışverişe çıkabileceğini ifade etti. (Zeki Aras –İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir