• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
26 yıldır itikâfa giriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günümüzde Hz Muhammed'in (s.a.v) hiç terk etmediği ve unutulmaya yüz tutmuş sünnetleri arasında yer alan itikâf ibadetini 26 yıldan bu yana yerine getiren 66 yaşındaki Yusuf Ateş, gençler başta olmak üzere imkânı olan herkesin itikâfa girmesini tavsiye etti.

26 yıldır ramazanın son günlerini Karşıyaka Merkez Hz Ömer Cami’sinde itikâfa giren Yusuf Ateş Amca, Hz Muhammed'in İtikâf ibadetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Geceleri camide ibadet ederek geçiren Yusuf Amca, Kur'an-ı Kerim ve dini kitaplar okuyarak, gece namazı başta olmak üzere kaza ve tespih namazlarını burada kılıyor. Günün büyük bölümünü ibadetle geçiriyor. Mukabele yaparak Kur'an-ı Kerim'i hatmeden Yusuf Amca, iftar ve sahurunu burada yapıyor.

Gençliğinden beri itikâfa giren Yusuf Amca, “Çocukluğumdan beri ilimle uğraşıyorum. Ama biz zor şartlarda okuduk. Bizim zamanımızda şartlar kolay değildi. Fakat şu an ise şartlar daha iyi. 26 yıldır itikâfa giriyorum. Yani gençliğimden beri itikâfa giriyorum.” dedi.

"Herkesin itikâfa girmesini tavsiye ediyorum"

Gençler başta olmak üzere imkânı olan herkesin itikâfa girmesi tavsiyesinde bulunan Yusuf Amca, “İtikâf, dünya meşgalesini terk etmek, dünya kelimesini konuşmamak, ibadet, gece namazı, hadis ve Kur’an’ı Kerim okumaktır. Herkesin itikâfa girmesini tavsiye ediyorum. Hanımlar bile evde itikâfa girsinler. Erkekler camilerde girsinler. Zamanı olanların mutlaka itikâfa girmesi lazım. Bu dünya geçici onun için ebedi hayat için çabalamalıyız. Baki olan Allah’tır. İtikâf çok güzel bir ibadettir. Özellikle geceleri çok feyizlidir. Ancak yaşayan bilir. Allah (c.c) herkese girmeyi nasip etsin.”temennisinde bulundu.

26 yıldır hep aynı camide itikâfa girdiğini aktaran Yusuf Amca, “Zaten görevimde burada. Caminin dernek yönetimindeyim. Birde burada uzun yıllardır esnaf olduğum için burada itikâfa giriyorum. Ramazan ayı çok güzel geçiyor. Camiler tıklım tıklım dolu, Müslümanlar sevinçli. Allah (c.c) hamd olsun eskiden Kur’an’ı Kerim'i bile okuyamıyorduk. Ezan Türkçe okutuluyordu. Şimdi ise camilerde Allah-u Ekber sesleri yükseliyor. Bu ses bile insana yetiyor.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir