• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Baba çocuklarıyla Kur`an öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz Kur`an Kurslarının başlamasıyla birlikte her yaşta herkesin Kur`an dersi alması camilerde güzel görüntülere sahne oluyor. Batman`da bir baba, iki küçük kız çocuğuyla birlikte Kur`an dersi alarak, herkese örnek teşkil ediyor.

Geçim sıkıntısı yüzünden daha önce hiç Kur`an dersi almayan bir kişi, yakınlarının ölümünden etkilenerek, gittiği camide çocuklarıyla birlikte Kur`an dersi alıyor.

Dinlerini ve Kur`an'ı en güzel şekilde öğrenmek için çocuklarıyla birlikte camiye geldiklerini söyleyen Mehmet Şirin Solmaz, “İki kız çocuğumu küçük yaşta dinlerini ve Kur`an'ı öğrenmeleri için okutmaya karar verdim. Allah`ın dinini, kitabını ve İslamiyet`i daha iyi kavramaları için camiye getirdim. Küçük yaşta öğrensinler ki, büyüdüklerinde kavrayabilsinler. Bende çocuklarımla birlikte Kur`an dersi alıyorum.” dedi.

“Ailemin ve akrabalarımın ölümünden etkilenip, dinimi öğrenmeye geldim”

Şu ana kadar kendisinin de hiç Kur`an dersi almadığını belirten Solmaz, “Bu yaşıma kadar hiç Kur`an dersi almamıştım. Yaz Kur`an Kursları başlar başlamaz çocuklarımı da beraberimde Kur`an öğrenmek için camiye geldik. Hayat şartlarından dolayı şu ana kadar Kur`an öğrenmeye fırsat bulmadım. Ailemin ve akrabalarımın ölümünden etkilendim. Bu yüzden daha çok kendimi İslamiyet`e, dine, kitaba verdim. Bu vesileyle çocuklarımı da beraberimde dinlerini öğrenmeleri için camiye getirdim.” diye konuştu.

“Kur`an öğrenmenin yaşı yoktur”

Baba ve çocuklarının camilerine Kur`an öğrenmeye geldiğini ifade eden cami imamı M.Salih Gültekin, şunları söyledi: “Mehmet Şirin, maddi durumundan dolayı, ailenin geçimi için temin etmek için bugüne kadar Kur`an dersi almak ona nasip olmamış. Bu kardeşimiz çocuklarıyla birlikte dinlerini öğrenmek için camimize geldi. Çocukları bekleyen tehlikenin farkına vardığı için bu kardeşimiz çocuklarıyla okumaya geldiler. Ayrıca bu kardeşimizin el arabası var, dersten sonra ailesinin geçimi için çalışıyor. Geçim derdi arasında gelip günde iki saat bu kardeşimiz çocuklarıyla Kur`an ve dini dersler alıp gidiyor. Bizde bu kardeşimizin ve çocuklarının gelişmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

Bu davranışın herkes için büyük bir örnek teşkil etmesi gerektiğini dile getiren Gültekin, okumanın yaşı olmadığını anımsattı. Bu aileyi camiye getiren Kur`an öğrenme aşkı olduğunu sözlerine ekleyen Gültekin, “Öğrenmenin yaşı yoktur. Her yaşta, herkes gelebilir ve camilerde ders alabilir. Bu kardeşlerimize yardımcı olmak konusunda bizler zevk alıyoruz.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir