• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Kavurucu sıcaklıklar klima ve vantilatör satışlarını artırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haziran ayında mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar, klima ve vantilatör satışlarını artırdı. Klima ve vantilatör satışı yapan iş yerleri artan talep karşılamada yetersiz kalırken, mağazalarda taleplerinin karşılanması için yoğun mesai harcanıyor.

Gaziantep’te ilk defa böyle bir sıcaklıkla karşılaştıklarını belirten klima satıcısı Mehmet Demirbaş, “Sıcakların artmasıyla özellikle klima satışlarında büyük bir patlama oldu. Talebi karşılamak ve vatandaşı mağdur etmemek için ek servis uygulaması başlattık.” dedi.

"Günde ortalama olarak 15-20 tane klima satıyoruz"

"Daha önce biz müşterilerin gelmesini bekliyorduk" diyen Demirbaş, “Allah (cc) şükürler olsun klima satışlarında bir kımıldama oldu. Elimizde nerede ise hiç ürün kalmadı. İnşallah yaz aylarımız ve kış aylarımız böyle geçerse rabbim bereket versin inşallah. Şu andaki klima satışlarımız normalin üstüne çıktı. Bu da Afrika üzerinden gelen sıcaklıklardan dolayı arttı. Rabbim bu Ramazan ayını bize bereketli getirdi. Günde ortalama olarak 15-20 tane klima satıyoruz. Fiyatlar şu anda limitinin altında, biz hala klimaları kış fiyatına satıyoruz. Şu anda zaten vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Son bir hafta vantilatör satışları hızlandı"

Sıcaklığın artmasıyla beraber vantilatör satışlarında büyük bir artışın yaşandığını belirten vantilatör satıcısı Erhan Köse ise özellikle son bir haftadır vantilatör satışlarının hızlandığını belirtti.

Köse, “Son 3 gün içerisinde vantilatör satışlarında bayağı bir artış başladı. Zaten şu anda vantilatörden başka hiçbir şey satılmıyor. Havalar çok sıcak. Geçen seneye göre hava sıcaklıkları birden iki kat arttı diyebilirim. Bir de nedense bu sene sıcaklıklar erken geldi. Şu an çok güzel bir vantilatör satışları var. Bir de Ramazan ayına denk gelmesi satışları daha çok artırdı. Normalde insanlar su ile serinliyor. Fakat serinleme olayı olmayınca ancak vatandaş vantilatör ile serinlemeye çalışıyor. Klima hem pahalı hem de elektriği çok harcıyor.” şeklinde konuştu.

Vantilatörlerin her bütçeye uygun olduğunu belirten Köse, “Vantilatör her bütçeye uygun, vantilatör fiyatları 40TL’den başlıyor 200TL’ye kadar vantilatör var. Bu yıl satışlar geçen yıla oranla tam iki katı diyebilirim. Bu yıl baya bir sıcaklık var. Bir de geçen yıl sıcaklıklar çok geç geldi. Bu sene birden oldu. Bu son 3-4 gün sıcaklıklar baya arttı. Bu sene Ramazan bereketi biz vantilatör satıcılarına yansıdı.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir