• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
İşyerleri su altında kalan esnaftan belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan TOKİ’den geçen Beyazsu Hattı, bir hafta içinde ikinci kez patladı. Boru hattının patlaması sonucu, sular altında kalan işyerlerinde hasar meydana geldi.

İşyeri su altında kalan Tarık Kızılçınar, çok mağdur olduklarını belirterek belediyeye tepki gösterdi.

Kızılçınar, “Bu işyerinde saha mühendisiyim. Beyaz Su Boru Hattı şiddetli bir şekilde patladı. Su Kızıltepe ilçe merkezine akmaya başladı. Haliyle iş yerimize su bastı. Tamamıyla kendi imkânlarımıza bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Belediye ekipleri geldi ama pasif kaldılar. Biz kendi kepçemiz ve elemanlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık. Hem kendi sahamızda su yolunu açmaya çalıştık hem de halka yardımcı olmak için yolu açmaya çalıştık. Şu an mağduruz, perişan olduk. Malzemelerimiz kullanılamaz hale geldi. Elemanlar çalışamıyor, burada 2 defadır su borusu patlıyor ama buna rağmen şimdiye kadar bir tedbir alınmış değil. Gelip halimize gülüyorlar. Halimimizi görüyorsunuz millette görsün. Hiç olmasa bizim imkânımız var. Biz şeyler yapmaya çalışıyoruz ama şu an hastaneyi düşünüyorum hastaneyi su bassa Allah korusun oradaki hastalar ne yapar?” diye sordu.

İşçilerden Davut Çiçek ise şunları söyledi: “Halimizi soran yok. Her yeri su bastı, çalışamıyoruz. Böyle devam ederse bu suyun içerisinde oltayla balık tutacağız herhalde.” (Mehmet Aslan/M. Salih Keskin – İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir