• DOLAR 32.463
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2479.911
  • ...
   "Kürtler PKK'nin gerçek yüzünü çok iyi biliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel Başkan Yardımcılığını yaptığı  KADEM Batman temsilciliğinin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar , Kürtlerin PKK'nin gerçek yüzünü çok iyi bildiğini söyledi.

KADEM Batman temsilciliğinin açılışına Cumhurbaşkanı kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar

2ın yanı sıra Batman Valisi Ahmet Deniz,  İl Müftüsü Turgut Erhan, partililer, bazı kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Açılış töreni  KADEM Batman Temsilcisi Av. Adile Gürbüz selamlama konuşmasıyla başladı. Daha sonra Dernek Genel Başkanı Doç. Dr. Emine Sare Aydın Yılmaz ile Sümeyye Erdoğan Bayraktar birer konuşma yaptı.  

Konuşmasında Batman Güneydoğunun en güzel şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen Sümeyye Erdoğan Bayraktar, "10 bin yıllık tarihi Dicle'nin aktığı bereketli toprakları yeraltı zenginlikleri ve bilge insanlarıyla Güneydoğunun yıldızlarından biridir. Değerlerine sadık, gücünü dayadığı manevi dinamiklerden alan bir ilimiz olan Batman, bize kardeşliğin en güzel meyvelerini verecektir. Buna gönülden inanarak buraya geldik. Zira biliyoruz ki bizim ayrımız gayrımız yok. Kürtler ve Türkler aynı gövdenin dallarıdır.   Bu nedenle geleceğimiz de tıpkı geçmişimiz gibi bir ve beraber olacaktır." dedi.

Kürtlerin PKK'nin gerçek yüzünü çok iyi bildiğini vurgulayan Erdoğan Bayraktar, "Ayrılığa düşmanlığa hiç vaktimiz yok. Terör örgütü ekmeye uğraştığı nifak tohumları bizim kardeşlik coğrafyamızda asla yeşeremez. Kürt kardeşlerimiz PKK terör örgütünün gerçek yüzünü çok iyi biliyor.  Çocukların eline silah veren onları ölüme gönderen, anneleri çocukların gözü önünde vahşice öldüren bir örgütün hiçbir geleceği olamaz. Gençlerimizi terörün kırkancından kurtarmalıyız. Bu hepimizin ortak sorunudur. Batman'ı dirayetli, yürekli ve çilekeş kadınlarının bize bu çatı altında bu amaçlar uğruna bize omuz vermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan Bayraktar,  konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

"Bu coğrafyada kadın her zaman güçlü olmuştur. Bu gücün Güneydoğumuzun huzurlu günlerine dönmesi ve ülkemiz demokrasinin güçlü şekilde inşası için kullanmalıyız. Fitneye, öldürmeye ve teröre karşı tek yürek olarak çocukların ve gençlerin geleceği için işbirliği yapmalıyız. Ülkemizin batısındaki tüm imkanları doğusuna taşıma gayretinde olan bir devletimiz var. Yapılan yatırımlarla doğu illerimiz her geçen gün gelişiyor. Batıdaki çocuklar hangi imkana sahipse doğudakilerde onlara sahip olması isteniliyor. Bizler STK'lar olarak üzerimize düşeni yapmalıyız."

Yapılan konuşmaların ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı duadan sonra  kurdele kesilip açılışı yapılan derneğin binası gezildi. (M.Sait Çelik - İLKHA)           















Bu haberler de ilginizi çekebilir