• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
"Tandır ekmeği satıp bu evi yaptım o da yıkıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ömerli (Mehserté) ilçesinde 3 gün önce PKK`liler tarafından ilçe jandarma karakoluna yapılan bombalı saldırıda hem yaralanan hem de evi yıkılan Ğazale Temiz, evini yıllardır tandır ekmeği pişirip satarak biriktirdiği parayla yaptığını söyledi.

Evinin yıkılmasıyla kendisinin de yıkıldığını dile getiren Temiz, şimdiye kadar zarar tespiti için kimsenin gelmediğini belirterek yetkililerden yardım talebinde bulundu. Ana dili Arapça olduğu için fazla Türkçe bilmeyen Temiz, kızının kendisine tercümanlık yapmasıyla sesini duyurmaya çalıştı.

Anne temiz ile kızı yaşadıkları mağduriyeti İLKHA`ya anlattılar.

"Şimdiye kadar zarar tespiti için kimse gelip bakmadı"

Şimdiye kadar zarar tespiti için kimsenin gelmediğinden yakınan anne Ğezale Temiz, “Saldırıda yaralandım, evimiz yıkıldı darmadağın oldu. Şimdiye kadar zarar tespiti için kimse gelip bakmadı halimizi sormadı. Eşim engelli çalışamıyor. 14 yaşında engelli yatalak bir çocuğum var. Bu evi tandır ekmeği pişirip satarak yaptım ne zorluk çektim ben biliyorum, ama bakın evimi ne hale getirdiler. Evimizi başımıza yıkanlar Rabbim de onların evlerini başlarına yıksın İnşallah." dedi.

“Yetkililerden yardım bekliyorum”

Cumhurbaşkanına seslenerek yardım talebinde bulunan anne Temiz, “Bir gün Cumhurbaşkanını görsem derdimi anlatacağım ama ona ulaşamıyorum Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan`a sesleniyorum, bu güne kadar çocuklarıma bakmak için elimden geleni yaptım ama evimin yıkılmasıyla artık takatim kalmadı ben de tükendim bittim. Lütfen bize yardım edin.” şeklinde çağrıda bulundu.

“Patlamayla birlikte pencere fırlayıp annemin üzerine düştü”

Patlama anını anlatan Zeynep Temiz ise şunları söyledi:

"Herkes mutfaktaydı iftarımızı açmıştık. Babam da namaz kılıyordu. Birden bomba patladı pencere yerinden fırlayıp anne ile kardeşimin üzerine düştü. Kardeşime bir şey olmadı ama Annem yaralandı. Evimizin her yanı patlamış yıkıldı darmadağın oldu. Şimdiye kadar kimse resmi olarak gelip halimizi sormadı kimse bize uğramadı. Sayın Cumhurbaşkanına ve Başbakana sesleniyorum lütfen bize yardım edin. Annem tandır ekmek yapıp satarak bu evi yaptı. Gördüğünüz gibi evimiz yıkıldı. Biz de mahvolduk yardım bekliyoruz.” (Mehmet Aslan-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir