• DOLAR 32.55
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2433.301
  • ...
Filistin Başbakanı Gazze`ye Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZZE - Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Arap ve İslam ülkelerini kapsayan yurt dışı gezilerini tamamlayarak dün akşam Gazze Şeridi`ne döndü.Heniyye`yi dönüşünde resmi yetkililer ve Gazze halkı karşıladı.

 

Heniyye, Rafah Kapısı`nın Filistin tarafına geçtikten sonra yaptığı açıklamada, Mısır, Sudan, Türkiye ve Tunus`a yaptığı ziyaretlerin her açıdan başarılı olduğunu ve Gazze`ye uygulanan siyasi ablukanın kırıldığını söyledi.
Rafah Kapısı`nda düzenlenen karşılama töreninde şeref kıtası Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`yi selamladı. Törene bakanlar, milletvekilleri ve Hamas liderlerinin yanında Gazze halkından da kalabalık bir topluluk katıldı.
Heniyye, Filistin halkına ve davasına destek için ziyaretleri sırasında imzaladığı anlaşmaların sonuçlarının önümüzdeki dönemde açıkça görüleceğini ifade etti.

 

Arap ve İslam ülkelerinden aldığı davetler üzerine ikinci bir yurt dışı gezisine çıkacağını bildiren Heniyye, ümmetin yeni bir uygarlık dönemine girmekte olduğunu ve bu yeni dönemin Filistin davası için hayırlı olacağını söyledi.

Arap Baharı`nda Gazze`nin etkisinin olduğunu ve direnişin zaferinin Arap halklarına ilham verdiğini ifade eden Heniyye, Arap Baharı`nın kıvılcımının Gazze`den yakıldığını ve Gazze`nin zulme ve azgınlığa başkaldırı ruhu aşıladığını kaydetti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir