• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Mustazaf Der Bingöl Şubesi Gazetecilerle Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf Der) Bingöl Şubesi, `10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü` münasebetiyle ulusal ve yerel bazda gazetecilerle buluştu.

 

Dernek binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından İbrahim Dağılma, çalışan gazetecilerin, toplumun nabzını tutmayı hedeflerken iyi ve doğru bir habercinin taşıması gereken ilkeleri de unutmaması gerektiğini ifade etti.

 

"Yüce Kur`an`ın hayatın dizaynı açısından öne çıkardığı konulardan birinin de haber ve haberi sunma, olduğunu ifade eden Dağılma, şöyle konuştu:

"Bu konuda şu iki ayet bile haberin sıhhati açısından bize doyurucu bir kapsam sunmaktadır. `Kendilerine güven veya korku hususunda bir haber geldiğinde onu hemen yayıverirler. Halbuki onu peygambere ve aralarında yetkili kimselere götürselerdi, onlardan sonuç çıkarmaya gücü yetenler, onu anlarlardı. Allah`ın üzerinizdeki lütuf ve rahmeti olmasaydı, pek azınız hariç, şeytana uyardınız." `Ey iman edenler! Eğer fasıkın biri size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da sonra yaptığınızdan pişman olursunuz.` Bu çerçevede bir haberi gündeme taşırken o haberin toplumda olumlu olumsuz yönden ortaya çıkaracağı sonuç iyi hesaplanmalıdır. Rayting adına gönüller yaralanmamalı, habercilikle ihbar karıştırılmamalı, Mazlumun aleyhinde olabilecek doğrudan dolaylı ifadelerden kaçınılmalı. Habercinin mensup olduğu aile, grup, cemaat, topluluk aleyhine olsa da doğruluktan ayrılmamalı ve objektiflik temel ilke olmalıdır."
 
Nihat Kanat-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir