• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
DİKA ile Stratejik Düşünce Enstitüsü'nden işbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Stratejik Düşünce Enstitüsü yönetici ve uzmanları ile bölgedeki üniversite ve kanaat önderlerinin katılım sağladığı başlangıç toplantısında, çalışmanın yol haritası belirlenerek geliştirilebilecek işbirlikleri üzerine sunulan görüş ve öneriler değerlendirildi. Bu amaçla DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün tarafından bir protokol imzalandı.

Böylece, bölgede genel anlamda yaşanan sosyal sorunların, etkilerinin tespit edilmesi ile birlikte, özellikle çocukların ve gençlerin istismarına yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, şunları söyledi: “Bölgede son dönemlerde özellikle ilçelerde yaşanan olumsuz olaylar, sosyal yaşamı ciddi derecede etkilemektedir. Birçok farklı yönden ele alınması gereken bu sorunun çözümü noktasında doğru tespitlerin ortaya konabilmesi, sosyal açıdan atılması gereken adımların etkili bir şekilde hayata geçirilmesi için yaşanan sorunların nedenlerinin derinlemesine analiz edilmesi gerekmektedir. Bu analizlerin yapılması ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Dicle Kalkınma Ajansı ile Stratejik Düşünce Enstitüsü işbirliği içerisinde 'TRC3 Bölgesi’nde Sosyal Yaşamı Etkileyen Sorunların Sebepleri ve Çözüm Önerilerinin Tespiti' konulu bir çalışma başlatıldı.” (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir