• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
`7 yaşından önce şahsiyet oluşumunun yüzde 60`ı tamamlanıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman` programı kapsamında Batman`a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, merkezi sistemle Şevket Başak Camii`nden Batmanlılara sohbet verdi.

Cuma Namazı öncesi verdiği sohbette Prof. Erbaş, kişilik gelişiminin önemine değindi.

Erbaş, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin temel dini bilgilere ihtiyacı var. 4-5-6 yaşındaki çocuklara nasıl temel dini bilgiler veririz. Çocuk eğitimi ana rahminde hatta ana rahmine düşmeden başlar. Ana rahmine düşmeden çocuğa eğitim vermek için anne baba helal bir gıda ile beslenen vücuda sahip olmalıdır. Haramlardan uzak yaşayacağız ki bedenimiz helal bir gıda ile beslensin. İşte öyle bir anne ve babadan doğacak çocuk muhteşem olur.” dedi.

Çocukları yetiştirmede çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Erbaş, “Çocukların karakterliğini oluşumu, şahsiyetlerin oluşumu ve kişiliklerin oluşumu yüzde 60`ı 7 yaşından önce tamamlanır. 7 yaşından önce karakter ve şahsiyet oluşumunun yüzde 60`ı tamamlanıyor. Çocukları şahsiyetleri oluşurken etkilendikleri kimseler birincisi anne babalar, hocaları, büyükleri ve en son yaşadıkları çevre ile coğrafyalar etkiler. Coğrafyalar bile çocukları etkilediğine göre o zaman anne babalar, hocalar ve büyükler davranışlarına çok dikkat etmeleri lazımdır. Çünkü bizim her hareketimiz neslimiz ve çocuklarımız için bir eğitim sayılıyor. Çocuklarımızın yanında her türlü davranışlarımızı nasıl yapmamız gerektiğini çok iyi bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.  (M. Sait Çelik- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir