• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bediüzzaman Şanlıurfa'da anılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vefatının 56ncı yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve ahirete irtihal etmiş Nur Talebelerinin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazan’ın 26’ıncı gecesine rastlayan 30 Haziran 2016 Perşembe akşamı yatsı namazından sonra Şanlıurfa Dergâh Camii’nde Mevlid-İ Şerif ve hatim okunacak.

Risale-i Nur Külliyatı adını verdiği ve 130 parçadan meydana gelen Kur’an tefsirlerinin müellifi, mütefekkir ve büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursi, Hicri 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) yılında Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek Palas Otelinin 27 numaralı odasında 53 yıl önce vefat etmişti.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefatından bugüne kadar her yıl düzenlenen Mevlid-i Şerif, Ramazan’ın 26. Gecesine rastlayan 30 Haziran 2016 Perşembe akşamı yatsı namazından sonra Hz. İbrahim (A.S)’ın doğduğu makam ve Bediüzzaman hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camii’nde okunacak.

Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sevenlerinin ve okurlarının da katılacağı Mevlid-i Şerife Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta olan talebelerinin de katılması bekleniyor.

Şanlıurfalıların ev sahipliğini yaptığı ve 56 yıldır aralıksız devam eden Mevlid ile ilgili şehrin belli yerlerine ilanlar asılarak davetler yapıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir