• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Ömerli saldırısının ayrıntıları netleşmeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Ömerli (Mehsertê) ilçesinde dün akşam saat 20.30 sıralarında bomba yüklü kamyonetle gerçekleştirilen saldırının ayrıntıları netleşmeye başladı.

Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı binası nizamiyesine bomba yüklü kamyonetle düzenlenen saldırıda, yoldan geçen TIR şoförü hayatını kaybetti, 3'ü asker 12 kişi ise yaralandı.

Ölen ve yaralananların isimleri

Bombalı araç saldırısında hayatını kaybeden TIR şoförünün Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Halil İbrahim Sevimli (39) olduğu belirlendi.  Patlamada yaralananların isimleri ise şöyle: "Birkan Taş (2), Zahra Yılmaz (2), Bünyamin Taş (8), M. Ali Ataç (14), Elif Arslan (20), Derya Taş (26), Ebru Ertuğrul (32),  Nurcan Yılmaz (36), Şükrü Ataç (37), Gülseren Arslan (48) ve Yücel Milli (56)"

Karayolu ulaşıma kapatıldı

Patlamanın şiddetiyle karayolunda çukur oluşurken,Ömerli-Midyat karayolu ulaşıma kapatıldı, jandarma binası ile çevredeki çok sayıda binada hasar oluştu.

Uzaktan kumanda ile patlatıldı

PKK’lilerin, olay yerine iki araçla geldikleri ve bomba yüklü kamyoneti park ettikten sonra diğer araçla olay yerinden kaçtıktan sonra uzaktan kumanda ile kamyoneti infilak ettirdikleri ortaya çıktı.

Yaralıların durumu iyi

Patlama sonrası  çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların durumu iyi olduğu bildirilirken Ömerli kırsalında başlatılan operasyonlar ise devam ediyor.  (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir