• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Sasonlular devlet hastanesinin ihtiyacı karşılamadığından şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Helkıs Dağı eteklerinde kurulmuş eski bir yerleşim yeri olan yaklaşık 30 bin nüfuslu Batman'ın Sason ilçesi, sağlık ve ulaşım başta olmak üzere birçok konuda sorunlar yaşıyor.

İlçe merkezinde hizmet veren Devlet Hastanesi'nin yetersiz kaldığını dile getiren Sasonlular, yaklaşık 6 sene önce yeni bir hastane yapımı için projenin hazırlandığını ancak projenin bir türlü hayata geçirilmediğini dile getirdiler.

Sason İlçe Devlet Hastanesi'nin bir sağlık ocağı statüsünde olduğunu söyleyen Sason halkı, hastanenin yetersiz olmasından dolayı birçok hastanın ilçe merkezinde tedavileri yapılamadığından Batman merkeze sevk edildiğini ve sevk esnasında hastaların birçoğunun yolda hayatını kaybettiğini iddia ettiler.

“Sason Devlet Hastanesinin yıllarca konuşulan projesinin hayata geçmesini bekliyoruz”

Sağlık hizmetlerinde çok ciddi sıkıntılarının olduğunu belirten Naif Çelik, "Sason'da mevcut olan hastanede küçük operasyonlardan başka bir şey yapılamıyor. Şu anda kadın doğum doktoru bir görevlendirmeyle geliyor. Hastanemiz çok eskidir ve Sason nüfusunu kaldırmıyor. Hastanemizde koğuş sistemi olduğundan dolayı farklı alanlardaki tüm hastalar iç içe kalıyor. Bazı koğuşlarda 6 hasta kalıyor. Refakatçilerle beraber koğuşlarda 10'dan fazla insan kalıyor. Bunlar hepsi sıkıntıdır. Tüm yetkililerden, Sağlık Bakanlığından istirham ediyoruz; bir an önce Sason İlçe Devlet Hastanesinin yıllarca konuşulan projesinin hayata geçmesini bekliyoruz. Sason halkı olarak bu konuda tüm yetkililerle görüştük. Yeni yapılacak hastanenin arsasının mahkemelik olduğunu ve mahkemesinin de kazanıldığını ve bunların hepsinin hazır olduğunu belirttiler. Ancak her nedense yaklaşık 6 senedir yeni hastane projesine başlanılmadı." dedi.  

“Sason neden unutuluyor”

Çelik, "Tüm yetkililerden sağlık sorunumuzun giderilmesi için bir an önce harekete geçilmesini istiyoruz. Örnek olarak Batman'da 5 Nolu ASM bizim Devlet Hastanesinden daha büyüktür. Batman Gercüş ilçesi nüfusu Sason ilçesi kadar yok, şu anda onlara yeni bir hastane yapılmış. Tabi ki bu yatırımların olması güzel ama Sason neden unutuluyor. Sason halkı da hakkını arama konusun da biraz yetersiz kalıyor. Yıllarca yapılması planlanan bu hastanenin yapılması gerekirdi." ifadelerini kullandı.

“Hastanemizin sadece ismi devlet hastanesidir.” diyen Çelik, son olarak şunları söyledi: “Sason hastanesi kesinlikle bir devlet hastanesi statüsünde değildir. Biri kalpten dolayı hastaneye gelirse imkânlar yetersiz olduğundan hiçbir müdahale yapılmadan Batman'a sevk edilir. Sevk işlemleri esnasında hastaların birçoğu yolda hayatını kaybediyor. Bu yüzden bir an önce hiç zaman kaybetmeden hastane projesinin hayata geçirmesi gerekir." (M.Sait Çelik - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir