• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
TÜİK ile Halk Sağlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşbirliği Protokolünü TÜİK Van Bölge Müdürü Özer Coşğun ve Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren imzaladı. TÜİK Van Bölge Müdürlüğü ile Van Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında karşılıklı işbirliği ve yardımlaşmanın önemi anlatıldı.

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren makamında yaptığı konuşmada, protokolün amacının özelikle kurumların faaliyet alanları ile ilgili eğitim, bilgi paylaşımı ve ortak bölgesel çalışmalar yürütülmesi gibi konularda karşılıklı işbirliğinin sağlanması ve geliştirilmesi olduğunu belirtti.

TÜİK’ten verimli şekilde yararlanmanın tüm kurum ve kuruluşlar için olduğu kadar Halk Sağlığı Müdürlüğü için de önemli olduğunu dile getiren İmren, protokolün her iki kuruma da faydalı olmasını ve hayır getirmesini diledi.

TÜİK Van Bölge Müdürü Coşğun, TÜİK’in verilerine ulaşma noktasında dış paydaşların sorun yaşadıklarına şahit olduklarını, bu nedenle protokol çerçevesinde Halk Sağlığı Müdürlüğüne TÜİK tarafından üretilen istatistiklere ulaşma yolları hakkında eğitim vereceklerini,  Halk Sağlığı Müdürlüğünden de birey ve toplum sağlığı konusunda eğitim almak istediklerini belirtti.

Coşğun, TÜİK’in çalışmalarını Resmi İstatistik Programı çerçevesinde yürütmekte olduğunu, kurumların idari kayıtlarından yararlanılarak istatistik üretimine büyük ehemmiyet verildiğini, bu çerçevede Halk Sağlığı Müdürlüğünce derlenen idari kayıtlardan ve verilerden istatistik üretiminde yararlanma imkânının değerlendirileceği çalışmalar yapmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.

TÜİK Van Bölge Müdürü Özer Coşğun son olarak, bölgesel saha araştırmaları yapılması imkanlarının araştırılacağını, veri paylaşımı ve istatistik hususunda Halk Sağlığı Müdürlüğüne gereken teknik desteğin verileceğini ifade ederek sözlerini noktaladı.

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren ve TÜİK Van Bölge Müdürü Özer Coşğun yapılan bu işbirliğinden memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yapılan konuşmaların ardından “Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü” imzalandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir