• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Operasyon bölgesinde telefon ve internet kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Lice, Silvan, Kulp, Hani, Kocaköy ve Hazro ilçelerinin 33 köyünde önceki gün uygulanan sokağa çıkma yasağı dün saat 19.30`dan itibaren kaldırıldıktan sonra operasyonların sürdüğü diğer bölgelerde yeniden sokağa çıkma yasakları getirildi. Lice, Hazro ve Kocaköy ilçesinin dağlık ve ormanlık kesiminde faaliyet yürüten PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek için 5 bin kolluk görevlisinin katıldığı böyük operasyon bu sabah başladı. Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinden oluşan birlikler, sabah saatlerinden itibaren 7. Kolordu Komutanlığı`ndan havalanan kobra tipi helikopterlerle kırsal alana taşındı.

30 AYRI UYGULAMA VE ARAMA NOKTASI KURULDU
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Lice, Hazro ve Kocaköy ilçe girişleri ve yol boyunca PÖH ve JÖH timleri tarafından 30 ayrı uygulama noktası kuruldu. Kolluk güçleri yoldan geçen tüm araçları didik ararken, araçta bulunan şüphelilerin ise üst araması ile Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolü de yapılıyor. Zırhlı araçların da konuşlandırıldığı uygulama noktalarında ayrıca termal kameralarla yol izlenimi sağlanıyor. Kolluk güçleri zırhlı personel taşıyıcı olarak tabir edilen ‘Kirpi` araçlarla ise sık sık devriye görevi yürütüyor.

İLÇELERDE ŞEBEKELER KESİLDİ
PKK'ye  yönelik en kapsamlı yapılan operasyon nedeniyle ayrıca ilçelerde internet ve GSM şebekeleri kesildi. Dün akşam saatlerinde kesilen internet ve GSM şebekelerinin operasyon boyunca olmayacağı öğrenildi. Ayrıca ilçelerdeki yetkililerden edinilen bilgilere göre, internet ve GSM şebekelerinin operasyon nedeniyle kesildiği bildirildi.

İHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir