• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
BURULAŞ'tan bilet zammına 'depozito' kılıfı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi olan BURULAŞ biletlere 1 TL’lik depozito uygulaması getirdi. Halk, uygulamanın adeta gizli zam olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı BURULAŞ, kısa ve tüm biletlere depozito uygulamasına geçildiğini açıkladı.

Biletlerin kullanılabilir, sağlam bir şekilde iade edilmesi durumunda depozitonun geri verileceğini belirten BURULAŞ, yolcuların kafasını karıştıran uygulama ile uzun hat biletlerini 5 lira, kısa hat biletlerini ise 4 liradan satacak.

BURULAŞ internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda, “20.06.2016 Pazartesi günü itibariyle; kısa bilet 4 liraya (3 TL bilet + 1 TL depozito) tüm bilet 5 liraya (4 TL bilet + 1 TL depozito) satılacaktır. Yolculuk sonrasında kullanılabilir haldeki (yırtılmamış, katlanmamış, tek parça halinde) biletler Bursakart bayilerine teslim edildiği takdirde 1 TL depozito bedeli iadesi tarafınıza yapılacaktır.” denildi.

"Bir de biletin iadesiyle mi uğraşacağız?"

Uygulamaya tepki gösteren Bursa halkı, söz konusu uygulamanın saçma olduğunu belirterek, biletin iadesi ile uğraşmak zorunda kalmanın ayrı bir sorun olduğunu dile getirdi.

Konuya tepki gösteren özellikle şehir dışından gelen yolcular ise "Zaten trafikten gideceğimiz yere zor yetişiyoruz, bir de yolculuk yaptıktan sonra biletin iadesiyle mi uğraşacağız?  Buna depozito adı altında gizli zam desenize. Zamma bir de depozito kılıfı uyduruyorlar.” şeklinde konuştular. (Zeki Aras –İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir