• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Melikşah Üniversitesinin bağlı olduğu vakfa kayyım atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ: Alınan bilgiye göre, 2006'da kurulan vakfın mütevelli heyeti tarafından 2008'de kurulan Melikşah Üniversitesinin yerleşkesi ve çevresinde çok sayıda vatandaşın arsalarının baskı ve tehditle, bazı vatandaşların da FETÖ/PDY örgütünün propagandasını yaparak dini inanç ve duygularını istismar etmek suretiyle değerinden düşük fiyata satın alınarak üniversite alanına dönüştürüldüğü belirlendi.

AA'nın haberine göre, yürütülen soruşturma kapsamında müfettişler tarafından yapılan incelemelerde, "Vakfa ait gayrimenkullerin FETÖ/PDY örgütü bünyesindeki şirket, dernek, eğitim ve öğretim kurumu üzerine faaliyet gösteren tüzel kişilere değerinden düşük fiyatla kiralanmak suretiyle vakfın zarara uğratıldığı, vakfın kuruluşundaki amacı ve vakıf tüzüğünde belirtilen amacı yerine tamamen FETÖ/PDY örgütüne finansman ve yarar sağlama adına faaliyet gösterdiği" tespit edildi.

Bunun üzerine Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Melikşah Üniversitesinin bağlı bulunduğu Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfının yönetim organlarına kayyım atandı.

Kayseri'de 27 vatandaşın, arazilerinin Melikşah Üniversitesince baskı ve tehditle alındığı yönündeki şikayetleri üzerine "nitelikli ve örgütlü yağma" suçlamasıyla başlatılan operasyon kapsamında o dönem Boydak Holding CEO'su ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olan Memduh Boydak'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan Memduh Boydak ile M.F. ve A.T. savcılıktan, H.G, V.D, Ö.K. ve N.S. ise tutuklanma istemiyle sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılmıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir