• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Bingöl'de 'Sosyal Analiz Çalışması Değerlendirme' toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından HEGEM Vakfı işbirliğiyle yürütülen, Bingöl ili sosyal analiz çalışmasının değerlendirme toplantısı, İl Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, proje ekibinde yer alan İzzet Baysal üniversitesinden Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin, Sakarya üniversitesinden Doç. Dr. Yusuf Genç,  Bingöl üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet S. Önder, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yazıcı ve Öğr. Gör. Tuba Yazıcıoğlu tarafından Bingöl İli ‘Sosyal Analiz Çalışması’ raporunun sunumu yapıldı.

Bingöl sosyal analiz çalışması hakkında bilgi veren İzzet Baysal üniversitesinden Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin, “Yaptığımız bu sosyal analiz çalışması ile Bingöl ilinin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel mevcut durumunu karşılaştırmalı ve sosyolojik bir yöntemle analiz ederek, sosyal ve ekonomik kalkınmaya etki eden, Bingöl’e özgü sosyo-ekonomik ve kültürel faktörleri ortaya koymayı amaçladık.” dedi.

Keskin, çalışmayla ayrıca Bingöl’de yaşayanların, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal yardım, erişilebilirlik, sosyal hizmetler gibi genel kamu hizmetleri ve sosyal hayat, ticari faaliyetler, kentleşme ve diğer olanaklar ile ilgili durumlarının değerlendirilmesi ile ilimizde yaşayan bireylerin devlet algıları, vatandaşlık algıları, kimlik tanımları, kültürel ve tarihsel hafızaları ve genel olarak il ile ilgili değerlendirmeleri ile ilin sosyal ve ekonomik gelişimi arasındaki ilişkinin de analizini ortaya koymayı amaçladıklarını söyledi.

Katılımcıların rapor ile ilgili değerlendirmelerinin ve önerilerinin alındığı toplantıda, proje ekibinin raporu söz konusu değerlendirmeler ve öneriler ışığında revize edilerek çalışmanın sonuçlandırılmasına karar verildi.

Toplantıya Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcıları Cevat Gün ve Numan Tahir Şimşek, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Bingöl Milli Eğitim İl Müdürü Kadri Engin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan, Bingöl İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık, Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen ve Ajans uzmanlarından Murat Ortak katıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir