• DOLAR 32.56
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2429.679
  • ...
Diyarbakır`da 39 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 39 köyde ikinci bir duyuruya kadar bugün saat 00.03`ten itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Açıklamada, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten PKK`lilere ve kullandıkları sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen köyler ise şöyle paylaşıldı: “Kocaköy İlçesine bağlı olan; Gözebaşı, Gökçe,  Boyunlu köyleri. Hazro İlçesine bağlı olan; Çitlibahçe köyü. Lice İlçesine bağlı olan; Örtülü, Erginköy, Kıralan, Dernek, Yamaçlı, Akçabudak, Kılıçlı, Yorulmaz, Yalımlı, Baharlar, Hedik, Bayırlı, Saydamlı, Bağlan, Serince, Yalaza, Ortaç, Kayacık, Uçarı, Esenler, Ziyaret, Dolunay, Çavundur, Çağdaş, Dibekköy, Yolçatı, Arıklı, Ulucak, Güldiken, Yaprakköy, Tuzlaköy, Damar, Sığınak, Budak ve Kabakaya köyleri.”

Açıklamanın devamında sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 23 Haziran 2016 Perşembe günü saat: 03.00`den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma ve bu bölgelere giriş çıkışlar yasaklandığı, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacağı kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir