• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HDP Muş milletvekilleri ifadeye çağrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Muş Milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik, "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından hazırlanan fezleke nedeniyle ifadeye çağrıldı.

Alınan bilgiye göre, milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin yeni kanunun Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından hazırlanan fezlekeler Savcılıklara ulaştı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik hakkında hazırlanan fezlekelerde yer alan suçlarla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Milletvekilleri Yıldırım ve Çelik, Savcılık tarafından ifadeye çağrıldı.

HDP Milletvekili Burcu Çelik, hakkında hazırlanan fezlekeler arasında 8 Haziran'da HDP`nin düzenlediği seçim kutlamasında köy korucularına yönelik kullandığı, "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini çok iyi biliriz." tehdit ifadeleri de yer alıyor.

Savcılık, Milletvekili Çelik`in söz konusu konuşmasında suç unsuru tespit ederek, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlamıştı.

HDP Muş milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik, savcılığın çağrısına rağmen ifade vermeyi kabul etmedi.

TBMM'de dokunulmazlıkların kaldırılmasının kabul edilmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş, Vekillerin ifadeye çağrılması halinde gitmeyeceklerini açıklamıştı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir