• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
PKK saldırısında 1 vatandaş hayatını kaybetti 3 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, beraberinde Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Tatvan Cumhuriyet Başsavcısı Abdulselam Esen ve Tatvan Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı ile olay yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Çınar, burada yaptığı açıklamada, ilçe girişindeki polis kontrol noktasına sivil araçla 4 ya da 5 kişi olduğu tahmin edilen PKK`lilerce saldırı düzenlendiğini söyledi.

3 terörist öldürüldü, 1 vatandaş yaşamını yitirdi

Polislerin anında karşılık vermesiyle 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini vurgulayan Çınar, şöyle konuştu:

"Yaralı olduğu bilinen bir terörist takipte. 5 kişi olma ihtimalleri var. Arkadaşlarımız son çalışmalarla bunu tespit edecekler. Şu anda çok üzgünüz. Bir vatandaşımız olay yerinde vefat etti, 3 vatandaşımız da ağır yaralı, hayati tehlikeleri var. Bunlar tamamen teröristlerin bilerek, görerek ateş etmeleri sonucu vefat eden ve yaralanan vatandaşlarımızdır. Bu yüzden çok üzüntülüyüz. Polis arkadaşlarımıza ve diğer güvenlik güçlerimize çok şükür bir şey olmadı. Ben bu kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca, polis noktasındaki arkadaşlarımızın fark etmesi üzerine ellerinde lav silahı, roketatar, el bombaları ve uzun namlulu silahlar bulunan teröristler, sadece el bombası ve uzun namlulu silahları kullanabilmişlerdir."

Vali Çınar, incelemenin ardından olay yerinden ayrıldı.

PKK`lilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 3 vatandaşın tedavisi Tatvan Devlet Hastanesinde sürüyor. Bölgede arama ve operasyonlar devam ediyor. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir