• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
Bingöl`de 7 köyde daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı 7 köyde daha sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Bingöl Valiliği`nden yapılan açıklamada, Genç ilçesi güneyinde yer alan  dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen PKK mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede PKK`liler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla  Şehitköy, Yazkonağı, Yolaçtı, Büyükçağ ve Yayla köyleri arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada, “Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince belirtilen bölgelerde, Genç İlçesine bağlı Yayla, Şehitköy, Yeniyazı, Bulgurluk, Yolaçtı, Büyükçağ ve Yazkonağı köyleri ve bağlı mahallelerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 23 Haziran Perşembe günü saat 09.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş-çıkışlar ile sokağa çıkmak yasaklanmıştır.” denildi.  

Söz konusu yasağa vatandaşların uymasının kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz ettiği kaydedilen açıklamada, yasağın bitiş süresinin ayrıca duyurulacağı kaydedildi.

Valilik, dün akşam saatlerinde de Sağgöze ve Geyikdere köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir