• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Teknoloji-Bilim eğitimine katılanlara sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Gezegen ve Bilim Merkezi’nde “TÜBİTAK 4006 Robotik Eğitici Öğretmen” eğitimine katılan öğretmeler eğitimlerini tamamladı. Teorik ve pratik eğitiminde başarılı olan öğretmenlere sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, bu tür eğitimlerin önemli olduğunu ve kursa katılanları tebrik etti.

Mete, “Geçen yıl uluslar arası robot yarışmaları Gaziantep’e yapıldı. Ancak geçen yıl Gaziantep bu yarışmadan derece elde edemedi. Bu sene Konya’daki yarışmalara katılacak olan yarışmacılar için bu tür organizasyonların birer altyapı eğitimleri olduğunu düşünüyorum.”dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Türkiye’nin teknoloji alanında yeterli kapasiteye ulaşmadığını belirtti.

Köken, “İdeolojik saplantılardan çıkamadık. Biz ideolojiyi bilim zannettik. Ama ideoloji bilim değil. Bu bizim bir yanlışımızdır. Bilim, yanlışı bilme özelliğidir. O yüzden de bizler eğer bu tür çalışmalarımızı detaylandırabilirsek biz de elimizden gelen katkıyı koyarız.”ifadelerini kullandı.

Gaziantep’e daha büyük bir bilim müzesi kazandırmak için Gaziantep Üniversitesi ve TÜBİTAK ile işbirliği yaptıklarını da sözlerine ekleyen Köken, sanayi kentinde bilim teknoloji ağırlıklı ürünlere geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından başarılı olan 64 öğretmene sertifikaları verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir