• DOLAR 32.584
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2428.92
  • ...
 Sınıra yerleştirilen beton bloklar şehir merkezine ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin ile Qamişlo arasındaki mayınlı sınır bölgesinde TSK tarafından sınır güvenliğini sağlamak amacıyla konulan beton bloklar Nusaybin şehir merkezine ulaştı.

Nusaybin-Qamişlo sınırında, TSK tarafından sınır güvenliği sağlamak ve kaçak geçişleri önlemek amacıyla hendek kazma çalışmaları yapılmıştı. Sınır hattında genişliği 3 metre, derinliği de 2 metre olan hendek kazma işleminden sonra Nusaybin-Qamişlo sınırında beton blok yerleştirme çalışmaları başlamıştı.

Sınır güvenliği için geçtiğimiz Ocak ayında yapımı başlayan, 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki beton blok duvarlar, sınırda kazılan hendeklerin önüne yerleştriliyor. TIR'larla sınıra getirilen beton bloklar, iş makinelerinin yardımıyla indiriliyor.

Demirtepe Sınır Karakolundan başlanarak yerleştirilmeye başlanan beton bloklar Nusaybin şehir merkezine ulaştı.

Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı 101’inci gününe girdi.

Öte yandan Nusaybin de PKK’lilerce açılan çukur ve kurulan barikatlar nedeniyle 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 101’inci gününe girdi. Operasyonların bittiği açıklanan ilçenin Fırat Mahallesi’nde bomba imha uzmanları tarafından el yapımı patlayıcılar kontrollü olarak imha ediliyor. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir