• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2424.625
  • ...
"Çocuklarımız Yaz Kur`an Kursuna mutlaka gitmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, yaptığı açıklamada, okulların 3 ay sürecek yaz tatiline girmesinin ardından öğrencilerin tatil yapmalarıyla birlikte mutlaka manevi gelişmelerini sağlamaları için Yaz Kur`an Kurslarına gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktıklarını anımsatan Çaplık, "Önümüzde uzun bir tatil dönemi başladı. Tüm öğrenci kardeşlerimiz, göstermiş oldukları bu güzel performanstan sonra elbette tatil ödülünü hak ettiler. Tatil bir haktır. Öğrencilerimizin bu haklarını en iyi şekilde kullanabilmeleri için, ailelerimizin gerekli zemini oluşturmaları, onlara bu duyguyu tattırmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir. Çocuğumuz bu süreçte, ‘ben yorucu bir yıl geçirdim, bu yorgunluğumu üzerimden atacağım` diyeceği bir atmosferde, zamanını geçireceği bir ortam bulabilmelidir." dedi.

Tatilin yan gelip yatmak olmaması gerektiğini belirten Çaplık, "Bu uzun tatil süreci boyunca, ‘elimi ayağımı her şeyden çekeceğim ve büyük bir tembellik dönemine geçireceğim` deme hakkı da yoktur. Elbette okul döneminden daha gevşek bir çalışma temposuyla, çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Öncelikle bir tatil çalışma programı hazırlanmalıdır. Bu program, özellikle çocukla beraber karar verilerek oluşturulmalıdır. Program esnek tutulmalı ve çocuğun istediği saatlerde çalışmasına zemin hazırlanmalıdır." diye konuştu.

"Manevi gelişimi sağlamak her şeyden önce gelir"

Öğrencilerin yıl boyunca yetersiz olduğunu fark ettiği alanlarda konu çalışmasına girişip, konu ile ilgili tatil kitaplarından ve testlerden faydalanabilmesi gerektiğini vurgulayan Çaplık, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ama her halükarda, günlük bir kitap okuma programı mutlaka bulunmalıdır. Kitap okumanın en erdemli davranışlardan olduğu bilinciyle, tatil boyunca bir düzine kitap okumuş olarak bu süreci güzel bir şekilde tamamlamalıdır. Yetenekleri doğrultusunda bazı kurslara katılmalı, yeteneklerini geliştireceği etkinliklerde bulunmalıdır. Aileler, çocukların yeni yetenekler elde edebileceği yönlendirmelerde bulunmalıdır. Çocuklarımız Yaz Kur`an Kursuna mutlaka gitmelidir. Çocuğumuzun her ihtiyacından sorumlu olduğumuz gibi, esas itibariyle manevi gelişimini sağlamanın her şeyden önce geldiğini unutmamalıyız."

"Aileler çocuklara akraba ziyareti duygusunu gösterebilmelidir"

Tatil sürecinde akraba ziyaretlerinin de arttırılması gerektiğini dile getiren Çaplık, "Aileler gerekli tedbirleri alarak, çocuklara akraba ziyareti duygusunu somut olarak gösterebilmelidirler. Akrabalar arası tanışma ve kaynaşmanın sağlanması bilinci çocuğa verilmeli ve çağımızın hastalığı olan bireyselliğin ve bencilliğin önüne geçecek şekilde, yeni neslimize bu ulvi duyguyu aktarabilmeliyiz. Çocuklarımız bilgisayarlarını, tabletlerini ve akıllı telefonlarını kullanabilirler. Ama çocuklarımız sanal esirler haline gelmemelidir. Bir program dâhilinde tablet gibi araçlarıyla kısıtlı bir zaman geçirmeleri sağlanmalıdır. Bu araçlarla zaman geçirmesi günlük tatil programını aksatmamalıdır." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir