• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
`Siviller açlıktan ölürken görüşmeler devam edemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nu telekonferans yoluyla bilgilendiren Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Suriye görüşmeleri çatışmalar artarken ve siviller açlıktan ölürken devam edemez" diye konuştu. Kuşatma altındaki 16 bölgeye insani yardım ulaştırıldığını belirten Staffan de Mistura, "Son haftalarda bir eğilim görüyoruz; kuşatma altındaki bölgeler, ya insani yardım ulaştırılmadan önce ya da ulaştırıldıktan sonra bombalanıyor" dedi.

Temsilci, Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere insani yardım ulaştırılmasında ilerleme kaydedildiğini, ancak henüz arzu edilen seviyeye gelinemediğini belirtti.

Rusya ve Kahire'de teknik görüşmelerin yapıldığını ve bir sonraki görüşmenin Riyad'da olacağını söyleyen de Mistura, "Suriye'deki krize askeri çözümün ise söz konusu bile olamaz" ifadelerini kullandı.

"Yardımların yüzde 88'i rejim bölgelerine"

55 Suriyeli STK ve yardım kuruluşunun oluşturduğu 'Suriye Kampanyası' grubunun geçen hafta yayınladığı rapora göre BM`nin Suriye`de dağıttığı insani yardımların yüzde 88`i rejimin denetimindeki bölgelere kalan yüzde 12`si ise muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gidiyor. Grup raporunu hem daha önce hem de halihazırda BM`de çalışmakta olan personelle ve başka yardım kuruluşlarında çalışan toplam 50 kişiyle yaptığı görüşmelere dayanarak hazırlamıştı.

Kaynak: AA, Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir