• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Cami içerisinde ilk Gençlik Merkezi kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından merkez Kayapınar ilçesinde inşası devam eden Hz. Ali Camii’nin içerisine, gençleri camilere alıştırmak ve camileri cazibe merkezi haline getirmek amacıyla Gençlik Merkezi kuruldu. Gençlik Merkezi, öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.

‘Geç Gelme, Genç Gel!’ sloganıyla açılan Gençlik Merkezine gelen öğrencilere kitap okuma, tenis oynama, kontrollü olarak internete girme, seminerlere katılma ve İslami ilimleri öğrenme gibi imkânlar sunuluyor.

Diyarbakır İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Selim Yıldırım, çocukların camilerde sıkılmalarını önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığıyla aralarında mutabakat olduğunu ve gençlere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım, “Çocuklarımız albenisi olmayan camilere gitmek durumunda kaldıkları için sıkılıyorlar. Biz de o sıkıntıları giderilsin, daha fazla camiye gelsinler diye kontrollü internetin, kütüphanenin, sohbet salonunun, değişik kurs ve seminerlerin olduğu bir gençlik Merkezi kurduk. Ayrıca İl içi ve il dışı gezilerimiz ile yüzme etkinliklerimiz olacak.” dedi.

Açtıkları Gençlik Merkezinin, Türkiye’de ‘cami içerisine kurulan ilk gençlik merkezi’ olma özelliğini taşıdığını dile getiren Yıldırım, ailelerden olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.

“Çocuklarımız hem eğlenecek hem de ihtiyaçlarını karşılayacak”

Çocukların, ihtiyaçlarını başka yerlerde karşılamalarını istemediklerine işaret eden Yıldırım, şunları söyledi:

“Bir çocuğun ihtiyacını başka yerlerde aramamasını, cami içerisinde bulunan gençlik merkezinde karşılamasını istiyoruz. Araştırdığım kadarıyla Türkiye’de cami içerisinde kurulan ilk Gençlik Merkezidir. Başka yerlerde camilerin dışında gençlik merkezleri var. Çocuklarımız burada hem eğlenecekler, hem de ihtiyaçlarını karşılayacaklar.”

Gençlik merkezinin açılmasını faydalı bulduklarını söyleyen öğrenciler ise, bu gibi mekânların sayısının arttırılmasını istediler.

Bütün camilerin içerisinde gençlik merkezi kurulması gerektiğini belirten Muhammet Selim Demir, “Burada Kur’an-ı Kerim dersi alıyoruz. Aynı zamanda çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Bisiklet sürüyor, top oynuyor ve yüzmeye gidiyoruz. Bunlar bizi camilere çekiyor. Bütün camilerde bu tür gençlik merkezleri kurulmasını istiyoruz. En azından çevrelerinde kötü alışkanlıklar edinen çocuklar, böylece bu alışkanlıklarından vazgeçerler.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Hüseyin Genel-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir