• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
Başbakan Binali Yıldırım Ağrı'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım, toplu açılış ve iftar yemeğine katılmak üzere özel 'ANA' uçağı ile Ağrı'ya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, özel ANA uçağı ile saat 17.10'da geldiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'nda Ağrı Valisi Musa Işın, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile partililer tarafından karşılandı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti genel başkan yardımcıları Mehmet Mehdi Eker ve Yasin Aktay ile birlikte Ağrı'ya gelen Başbakan Yıldırım, önce Ağrı Valiliği ardından AK Parti Ağrı İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Başbakan  Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığı'nda yaptığı görüşmelerin ardından beraberindekilerle birlikte toplu iftar yemeğinin verildiği Vali Lütfü Yiğenoğlu Şehir Stadyumu'na geçti.

Yapımı devam eden 18 projenin açılışının yapılacağı program öncesinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, kardeşlik konusuna vurgu yaptı.  

Devlet tarafından yapılan yatırımlara değinen Başbakan  Yıldırım, Ağrı'da çok ciddi yatırımların yapıldığına dikkat çekti.  

Başbakan Yıldırım konuşmasında, " Bugün Ramazan’ı yarıladık. Bugün bizleri bu iftar sofrasında kabul ettiğiniz için, ekmeğinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Ağrı benim ilk göz ağrım. Bugün Ağrı'da gönül sofrasındayız. Bu sofra keşke bütün Ağrılılara nasip olsaydı. Keşke Türkiye'deki herkes Ağrı'daki şu muhabbeti, kardeşliği, dayanışma ruhunu yaşa diyorum. İşte muhabbetin ve kardeşliğin şehri Ağrı. Siz terör örgütüne yüz vermediniz hendeklere izin vermediniz,  onlar böleceğiz dedi siz tek Türkiye dediniz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum. " dedi.

Başbakan Yıldırım, "15 yıl önce bu kutlu yürüyüş için yola çıktığımızda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Bu ülkenin hiçbir yeri bize ücra değildir. Bu ülkenin bütün vatandaşları birdir. İster Türkçe ister Kürtçe konuşun fark etmez. Bu büyük ülke aynı imkanı evelallah verecektir. Bunun en iyi örneği Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek. Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı köyde çıkmış. Türkçe bilmez, Londra da okumuş biri. Dünyanın en iyi firmalarında çalışmış.  İşte Türkiye bu." şeklinde konuştu.

Türkiye'yi bölmeye çalışanların, bizi birbirimize düşürmeye çalışanların yerli olmadığını belirten Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bunlar üst akılların akılları ile hareket ediyorlar. Bunlar sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor. Bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, böldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumu ekmeyi bilirler. Ama Allah'a şükür Ağrı bu oyunlara gelmedi. Teröün bu oyunlarını elinin tersi ile itti. İnadına kardeşlik, birlik, beraberlik dediniz. Bir olacağız, iri olacağız, birlikte Türkiye olacağız dediniz. Türkiye'yi adaletle, demokrasi ile hukuk devleti ile  kalkındıracağız. Adaleti, kalkınmayı, barışı yurdun her köşesinde hakim kılacağız. 14 senede Türkiye'yi bütün şehirleri, bölgeleri ile ayağa kaldırdık. Bölgeler arası gelişme farkını asgariye indirdik. Doğu ile batı arasında eşitliği adaleti sağladık. Ayrımcılığa son verdik Türkiye'nin yollarını açtık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Şunu herkes bilmelidir yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz, milleti böldürmeyiz. Ayrımcılığa son verdik. Ülkenin bütün vatandaşları hastaneye gidebiliyor ve muayene olabiliyor. Türkiye'nin her şehrinde üniversite var."

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte 18 projenin açılışını gerçekleştirdi.

Ezanın okunması ile iftar sofrasına geçen Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra beraberindekilerle birlikte ANA uçağı ile  Ankara'ya hareket etti.  (Hamdi Savcı - İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir