• DOLAR 32.539
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2440.497
  • ...
Köylerde Kur`an kursu heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş`a bağlı Yaygın köyünde un başlamasıyla cami avlusunda renkli görüntüler oluştu.  Kur`an kursuna katılan çocuklar  her yıl heyecanla bu ortamı beklediklerini dile getirdiler.

Çocuklarını camiye Kur`an kursuna getiren bir baba kurslardan memnun olduğunu bu kursların  devam etmesi gerektiğini belirterek;  “Kuran-ı Kerim`in  inmiş olduğu,  feyiz ve bereketlerle dolu olan  ve aynı zamanda  Kur`an ayı olan bu mübarek Ramazan ayı münasebetiyle,  din görevlilerinin  çok büyük bir titizlik ve gayretle camilere, Kur`an kurslarına hangi yaşta olursa olsun gelen çocuklara, Allah`ın kelamını öğretmeye çalışmalıdırlar. “ dedi.

Çocuğunu camiye getiren bir başka baba ise eskiden  camilerde çocuklara Kur`an dersi verenlerin ceza evlerine atılıp türlü türlü işkence ve hakaretlere maruz kaldığını söyleyerek;  “Eskiden camilere gizli gelir çocuklara öyle ders verirdik. Halk polis korkusundan çocuklarını camiye göndermezdi. Kur`an dersi veriyor diye onlarca arkadaşım ceza evine atıldı. Her türlü işkence ve hakarete maruz kaldılar. Simdi de yüzlerce Müslüman geçmişte Kur`an dersi verdi diye cezaevinde tutuluyor.” şeklinde konuştu.

Kuran kurslarının başlamasıyla camilerdeki cemaat profili  de değişti.  Her yaştan çocuklar camileri doldurmaya başladı. itibaren Camilere cemaat olarak yansıyan bu profil değişimi renkli görüntüler oluşturuyor. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir